Založ si blog

Arogantní dedovia

Opäť budú Vianoce. Nezávislý sudca, po zvážení všetkých okolností, prepustil na slobodu nachmeleného arogantného deda, ktorý sa svojim sobím záprahom, pri nedodržaní maximálnej povolenej rýchlosti, nechtiac pošmykol a spôsobil ujmu osobám, neprízorne sa zdržujúcim v blízkosti sánkarskej dráhy. Teraz už môže v pohodlí domova očakávať výsledok vyšetrovania, ktoré sa ukončí možno za rok a súd konajúci sa možno o niekoľko rokov.

Nezávislý súd prihliadajúc na precedensy ho možno odsúdi na podmienečný trest odňatia slobody, možno na trest odňatia slobody v teple domova s nepohodlným dohliadacím náramkom. Uvidíme, jak slepý povedal. Po uplynutí trestu môže vzhľadom na precedens s úspechom kandidovať na funkciu prokurátora.

V prvom návale samoreklamnej aktivity mienil niektorý funkcionár kvalifikovať čin arogantného deda ako všeobecné ohrozenie, i keď ohrozenie ešte asi neznamená spôsobenie ujmy.

Pri tejto smutnej príležitosti si môžeme pripomenúť, že najhoršia nehoda na železničnom priecestí v dvojkrížovom trojkopčí sa stala začiatkom osemdesiatych rokov minulého storočia na trati Komárno – Bratislava, keď jedenásť cestujúcich neprežilo konanie arogantného deda porušujúceho zákon o cestnej premávke. V každom vlaku sa nachádzajú desiatky až stovky cestujúcich a tiež nemalé materiálne hodnoty.

Každý vjazd cestného vozidla na železničné priecestie, v rozpore so zákonom o cestnej premávke, by sa mohol tiež oprávnene kvalifikovať ako všeobecné ohrozenie s príslušným účinným trestom.

Peňažný trest je pre zbohatnutých arogantných dedov len na smiech a pre ostatných nezriedka predmetom handlovania.

Keďže kapacity nápravných zariadení sú obmedzené, možno by bolo načase spomenúť si na voľakedajšie účinné tresty, ktoré by sa mohli patrične prispôsobiť modernej dobe a technológiám.

Čo tak opäť zaviesť týždenný pobyt v pranieri, verejné bičovanie po holom zadku na dereši, usekávanie končatín, ukameňovanie a podobne, podľa závažnosti priestupku alebo trestného činu, s umiestnením príslušného záznamu na sociálnych sietiach pre poučenie nadšencov digitálnych médií.

Paradoxy

06.05.2024

Som obklopený paradoxami, ktorým ani pri najlepšej vôli, ani so zavretými všetkými telesnými otvormi nerozumiem. Médiá tvrdia, že Tatranci uspeli. Projekt obchvatu Starého Smokovca stopli na základe petície podpísanej osemsto osobami. Nedozvedel som sa, koľko bolo medzi osemsto petičnými osobami obyvateľov z tatranských osád, ktorých sa projekt priamo týkal. Všade inde v [...]

Ovládnutie

04.05.2024

Šípková Ruženka z paláca pionierov a mládeže sa neočakávane kriticky vyjadrila k spoločenskému dianiu v dvojkrížovom trojkopčí. Vyslovila myšlienku, „K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií“. Zaujímavá myšlienka, zasluhujúca si malé zamyslenie. Naozaj v nejakej demokracii môže byť do určitej miery aktuálna. Pretrvávajúca totálna [...]

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť aj časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

charkov

Všetko sa zachvelo, jediný úder zničil celú ulicu. Rusi prvýkrát zabíjali 1,5-tonovou bombou

06.05.2024 16:27

Všetko naokolo sa zachvelo, akoby sa začalo zemetrasenie. Jediný úder zničil celú ulicu, napísal šéf vyšetrovacieho oddelenia regionálnej polície.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 233
Celková čítanosť: 823937x
Priemerná čítanosť článkov: 3536x

Autor blogu

Kategórie