Založ si blog

Nepriatelia rybárov

Opäť k nám prišlo niečo, čo sa zimou môže len prezývať a rybári znova začali vyplakávať, že im ich úhlavní nepriatelia kormorány pojedia všetky ryby. Zatrúbili na poplach, vytiahli z almár pušky a poď ho na ne, keď nie zastreliť, tak aspoň vyplašiť.

Aj ľudia s kratšou pamäťou si môžu spomenúť, že nie tak dávno aj u nás boli také zimy keď voda zamŕzala a kormorány migrovali o niečo južnejšie, a neotravovali tunajších rybárov.

V tom čase bolo síce viac fungujúcich tovární chrliacich nečistoty do ovzdušia, ktoré noví demokratickí straníci úspešne zlikvidovali, ale množstvá exhalátov ďaleko zaostávali za súčasnosťou, keď každý musí mať minimálne jedno auto, s ktorým chodí aj tam, kam aj kráľ chodil peši, každý nájde nejakú výhovorku prečo nemôže cestovať hromadnou dopravou, každý musí cestovať všade kde sa nachádza letisko len letecky, aj keď je to za rohom, každý si dá všetko doviesť z pohodlnosti až do domu, každý výrobca si objednáva len dopravu z domu do domu a obyčajne vyhráva doprava nákladným autom a nie železnicou alebo loďou. A tak podobne by som mohol pokračovať v dôvodoch nadmerného znečisťovania ovzdušia a otepľovania.

Logicky rozmýšľajúci egoistický, pohodlný rybár, tiež vlastník aspoň jedného auta, by mohol dospieť k záveru, že spásou v boji s nepriateľom by mohlo byť zvýšenie exhalátov tak, aby už vodné plochy nezamŕzali ani na severe, a tým pádom by kormorány mohli zostať doma po celý rok.

Mal by pri tom ale myslieť aj na to, že podľa skúseností z posledných rokov, vplyvom nežiaduceho rýchleho otepľovania budú vysychať stále väčšie vodné toky a v stojacich vodách chúdence ryby asi neprežijú pre nedostatok kyslíka alebo pre nadmernú teplotu vody prežijú len ryby s pôvodom z tropických oblastí.

Takže páni rybári, boj asi treba smerovať niekde inde, nie proti kormoránom, a pušky sa môžu kľudne využiť aj na plašenie rybárov, ktorých vidím pri tých vodných plochách kade sa pohybujem ja podstatne viac ako kormoránov.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 815832x
Priemerná čítanosť článkov: 3532x

Autor blogu

Kategórie