Založ si blog

Dojmy z voľby

Naši západní susedia z bývalej spoločnej republiky, nedemokraticky rozdelenej rozhodnutím dvoch egoistických, sebaobdivujúcich straníkov, mohli prejaviť svoju vôľu, koho si prajú vidieť v blízkej budúcnosti na hrade.

Prekvapila ma výrazne vysoká účasť oprávnených voličov, napriek tomu, že asi nekandidoval žiadny spoločný verejný nepriateľ.

Víťazstvo vyslúžilého vojaka sa dalo očakávať, keďže voliči sú pod neustálym propagandistickým tlakom týkajúcim na trvale prebiehajúcej, nikto nevie koľkej svetovej vojny, vedenej rôznymi prostriedkami na rôznych územiach. Volebný prísľub kandidáta na obnovenie poriadku a kľudu je tiež veľmi lákavý, len prajem susedom, aby to nebol poriadok, aký prekvital v našej spoločnej armáde, keď som v nej slúžil ja. Tá komédia poriadku určite výrazne prekonávala aj tú, ktorú poznáme z Hašekovho Švejka.

Neočakával som postup bývalého premiéra, ešte momentálne neprávoplatne oslobodeného nezávislým súdom z obvinenia ohľadne zvláštneho nakladania s európskymi financiami.

Pokladník pri vstupe do jednej chránenej oblasti v Jeseníkoch mi ponúkol bezplatný vstup, pokiaľ si v tom čase predsedu vlády vezmeme späť k nám. Ja som samozrejme odmietol s tým, že vlastných, divných, demokratických straníkov máme aj bez neho dosť, a jeho prípadný návrat by mi nedokázala vyvážiť ani doživotná bezplatná permanentka. Voľby však ukázali, že sa našiel dostatočný počet voličov, zmýšľajúcich inak ako pán pokladník.

Z môjho pohľadu najväčším sklamaním bol počet hlasov pre jedinú kandidátku nežného pohlavia. Zdá sa, že myšlienka zrovnoprávňovania pohlaví ešte u susedov nezapustila dostatočne hlboké korene, alebo češky nemajú záujem o presadenie ženského vplyvu a zmýšľania vo verejnom živote. Predpokladám, že im nikto nebránil zúčastniť sa volieb a nediktoval im koho majú voliť.

Prajem susedom šťastné konečné rozhodnutie v druhom kole volieb, a aby ich voľba umožnila aspoň sa priblížiť k ich očakávaniam, týkajúcim sa smeru ďalšieho vývoja krajiny a spoločnosti.

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 06:51

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 230
Celková čítanosť: 800953x
Priemerná čítanosť článkov: 3482x

Autor blogu

Kategórie