Založ si blog

Ako ďalej?

V myslení ľudí dvadsiateho prvého storočia žiaľ prevláda láska k pohodliu, sebeckosť, samoľúbosť, nevšímavosť, arogancia, chamtivosť, závisť, slaboduchosť, nenávisť, militarizmus a podobné nevhodné sprievodné výdobytky takzvanej demokracie.

Nezadržateľne to vedie k zániku ľudstva a možno jedinej životodarnej zemegule. Myslenie ľudí im nedovolí ani trošku pribrzdiť svoje egoistické potreby a už vôbec nie zaradiť spiatočku.

Bohovia a univerzum budú musieť podumať ako ďalej. Možno sa im podarí vymyslieť niečo, momentálne nepredstaviteľné, na zmenu zvráteného myslenia ľudstva.

Možno im tiež nezostane nič iné, ako sa modliť za záchranu ľudstva a zemegule, otázne je len, či sa oni majú ku komu.

Alebo ich jednoducho prestane baviť zaoberať sa ľudstvom postihnutým imunitou voči normálnemu mysleniu, a nechajú ho ísť svojou nepremyslenou cestou do záhuby.

Uvidíme, alebo možno ani nie.

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

Ako prežiť?

12.04.2024

Som vždy nesmierne prekvapený, keď straníci zo svorky štekajúcej na nikoho si nevšímajúcu karavánu začnú vyplakávať o straníckej výmene všetkých rozhodujúcich kádrov po voľbách, na vlastný obraz karavány, tiež o papalášstve, trafikách, rodinkárstve a podobných straníckych manieroch. Neinformovane sa však môžu tváriť len tí členovia najprogresívnejšie sa [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 228
Celková čítanosť: 785273x
Priemerná čítanosť článkov: 3444x

Autor blogu

Kategórie