Založ si blog

Posilňovanie demokracie

Demokraciu musíme v čase krízy brániť a posilňovať, vyhlásila šípková Ruženka na spojovacou technikou sprostredkovanom zhromaždení za demokraciu.

Nič proti jej posilňovaniu, dokonca si myslím, že by sa mala posilňovať aj mimo časov krízy. Len ak niečo chceme posilňovať, musíme to najprv mať.

Aby bola v dvojkrížovom trojkopčí skutočná občianska demokracia pre všetkých, musí sa najprv vytvoriť. Totalitná diskriminácia ostatných občanov viacerými politickými stranami, snívajúcimi sa len o prístupe k válovu, tváriacimi sa starať o potreby občanov len v čase predvolebnej kampane, nie je asi tá demokracia, ktorú treba posilňovať.

Demokraciou nie je ani obsadzovanie všetkých vedúcich funkcií v štátnom aparáte a v štátnych podnikoch neodbornými straníkmi, namiesto obsadzovania na základe výberových konaní podľa vopred určených, hodnotiteľných kritérií, medzi ktorými by nikdy nemala byť stranícka, ideologická, rasová príslušnosť, ani sexuálna orientácia, otvorene ani skryto.

Možno stačí zodpovedným orgánom začať čítať ústavu a začať konať bez očakávania ďalšej výzvy, prehodnotiť zhodu zákonov s ústavou, najmä tých volebných, a konať s princípmi skutočnej demokracie.

Ústava by mala byť určite doplnená o účinné ustanovenia na odvolanie zástupcov ľudu v prípade nemožnosti alebo neochoty ich činnosti, samozrejme nie nimi samými.

S demokraciu nemá nič spoločné ani možná nečinnosť straníckeho košiara v zákonodarstve, na základe vlastného rozhodnutia, nahradená straníckym predvolebným divadlom, ktoré našťastie už muselo dočasne vynechať obvyklé koalično-opozičné predstavenie.

Súhlasím so šípkovou Ruženkou, že sa musí robiť viac pre posilnenie demokracie doma. Dokonca by som povedal, že nech si každý zametá pred vlastným prahom a nestará sa o to či má sused alebo aj niekto vzdialenejší zametené.

Je najvyšší čas začať účinne riešiť postavenie počerných občanov v spoločnosti. Pochybujem, že demokratická cesta vedie vytváraním nových get napomáhajúcim ich ďalšiemu vyčleňovaniu zo spoločnosti, namiesto vytvárania nediskriminačných, účinne kontrolovaných možností ich zamestnania.

Takže hurá! Vybudujme skutočnú demokraciu pre všetkých a posilňujme ju. Lenže ako, keď nemáme ju od koho odpozorovať. Všade na zemeguli je len totalita politických strán, akurát sa mení od krajiny ku krajine ich počet. Možno pre začiatok stačí začať celospoločenskú diskusiu, aj s účasťou nestraníkov o tom, kade a ako ďalej.

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

ukrajina

ONLINE: Pistorius: Rusi vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

zuby, zubár, čeľustný ortopéd, strojček, zubný strojček

Najvychytenejšie destinácie zubnej turistiky: Hrozí exodus Slovákov za lacnejším chrupom? Pozor na riziká, hovoria experti

25.04.2024 05:00

Kým pre našincov sú často výhodnejšie ceny za hranicami, za slovenskými zubármi cestujú pacienti aj z USA.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 229
Celková čítanosť: 798912x
Priemerná čítanosť článkov: 3489x

Autor blogu

Kategórie