Založ si blog

Štedrý minister?

Sociálny minister dvojkrížového trojkopčia, pravdepodobne sa inšpirujúc snami o rovnosti francúzskych revolucionárov osemnásteho storočia, alebo iných neskorších, vyrazil do boja za záchranu dôstojného života našich dôchodcov.

Navrhuje rovnaké zvýšenie dôchodku každému, len môj mozog mimozemšťana nepochopí prečo použil ako príklad jednotného zvýšenia čiastku, pri ktorej každý dôchodca oproti inflačnému zvýšeniu bude strácať.

Divím sa, prečo pri uplatňovaní myšlienky rovnosti nenavrhol jednotné zvýšenie dôchodku v čiastke svojho priemerného mesačného, aspoň verejne priznaného zvýšenia príjmu za posledný rok, alebo aspoň vo výške inflačného zvýšenia najvyššieho dôchodku poskytovaného poisťovňou. Však všetci ľudia majú žalúdok podobnej veľkosti a ani dôchodcovia neodlietajú v rámci šetrenia v zime do teplých krajín. A v neposlednom rade, keďže sa jednalo len o príklad jednotného zvýšenia, mohol kľudne v rámci vlastnej reklamy uviesť aj modré z neba.

Mňa by však skôr zaujímalo, kedy sa sociálny minister so svojimi zodpovednými kolegami namiesto myšlienky jednotného zvyšovania dôchodkov začne zaoberať tokom financií v sociálnych poisťovniach len na účely sociálneho poistenia, a ako si sociálne poisťovne plnia vlastné zákonné úlohy zodpovedného správcu a ako zveľaďujú príspevky poistencov.

Tiež by sa mohli začať zaoberať tým, či rôzne ideologické a iné spolky nedostávajú príspevky zo štátneho rozpočtu v rozpore s ústavou.

Chápem, že sa začína predvolebné obdobie, nastáva čas sľubotechnikov, môže sa sľúbiť hocičo, veď pravdepodobne sľuby bude plniť niekto druhý.

Takže sa divím prečo mieni pán minister práve teraz iritovať dôchodcov takým príkladom zvýšenia dôchodkov, chce pomôcť liečiť problémy dôchodcov s nízkym krvným tlakom, alebo si myslí, že dôchodcovia už zabudli na matematiku z piatej triedy základnej školy?

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

Ako prežiť?

12.04.2024

Som vždy nesmierne prekvapený, keď straníci zo svorky štekajúcej na nikoho si nevšímajúcu karavánu začnú vyplakávať o straníckej výmene všetkých rozhodujúcich kádrov po voľbách, na vlastný obraz karavány, tiež o papalášstve, trafikách, rodinkárstve a podobných straníckych manieroch. Neinformovane sa však môžu tváriť len tí členovia najprogresívnejšie sa [...]

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 228
Celková čítanosť: 784139x
Priemerná čítanosť článkov: 3439x

Autor blogu

Kategórie