Založ si blog

Prečo plánovať?

Viem, že myšlienka plánovania je pre väčšinu nadšených, demokratických, slobodných občanov s možnosťou cestovať, závislých od súčasnej politickej propagandy, ako červené plátno pre býka.

Vedenie najväčšej nemocnice hlavného mesta asi bude mať iný názor. Blížiacim sa otvorením novej súkromnej nemocnice sa začali hromadne objavovať výpovede jej lekárov a sestričiek, očakávajúcich svoju výnimočnú budúcnosť vykonávaním práce v nej.

Žiaľ takéto kanibalské oberanie konkurenta o skúsený, vyškolený personál sa stáva každodennou súčasťou neplánovaného hospodárstva, a nielen v oblasti zdravotníctva, i keď takéto získavanie konkurenčnej výhody by malo byť minimálne predmetom záujmu orgánov dohliadajúcich na hospodársku súťaž, a mohlo by byť aj predmetom právnej regulácie.

Nič nebránilo autorom myšlienky novej nemocnice včas myslieť aj na nábor a výchovu personálu, ktorý v nej bude pracovať.

V tejto súvislosti bude zaujímavé sledovať, ako sa k problému postavia orgány navrhujúce výstavbu novej veľkej štátnej nemocnice v hlavnom meste. Sú už naplánované stavy v budúcnosti potrebného personálu, pracuje sa na jeho získaní a vyškolení? Alebo sa situácia po ukončení jej výstavby zopakuje kanibalizovaním personálu ostatných fungujúcich nemocníc?

Ako pacient sa môžem len tešiť, keď spustením novej nemocnice sa skrátia čakacie časy na najviac požadované zákroky na minimum. Pokiaľ však čakacie časy budú pretrvávať z dôvodu neexistencie potrebného personálu, otvorenie hocijakej novej nemocnice, svojím vybavením zvyšujúcej kapacitu zdravotníckych výkonov, nebude pre nikoho nič platné.

Prvé kolo

25.03.2024

Máme ho za sebou, po podľa politológov nudnej predvolebnej kampani. Dokonca nikto z kandidátov, ani ten od koho sa to najviac očakávalo, nevytiahol žiadnu pecku. Jednoducho len bežný stranícky folklór dvojkrížového trojkopčia. Volebné miestnosti boli vybavené klasicky, papierovou jednorazovou urnou a papundeklovou španielskou stenou, aby voliči nemohli navzájom odpisovať, [...]

Štatistika

23.03.2024

Rozmýšľam nad štatistickými údajmi dvojkrížového trojkopčia za rok 2023. Počas roka vzniklo vyše 11 tisíc dopravných nehôd. Zomrelo pri nich 265 osôb, ťažko sa zranilo 869. Údaje o škodách spôsobených dopravnými nehodami som žiaľ nenašiel. Vyše 12 tisíc osôb jazdilo preukázane pod vplyvom alkoholu. O tom, koľko vodičov nedodržuje obmedzenia rýchlosti a koľko [...]

Medveď

18.03.2024

Do Mikuláša sa zatúlal medveď. Deti dvadsiateho prvého storočia by povedali, že asi mal pokazenú navigáciu. Pritom pohyb divej zveri v obývaných zónach nie je vôbec výnimočný. V čase keď všetci pracovití ľudia odpočívajú v rámci prípravy na ďalší deň budovania demokratického kapitalizmu, obývané zóny ožívajú divou zverou, ktorá využije relatívny kľud na [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 221
Celková čítanosť: 741581x
Priemerná čítanosť článkov: 3356x

Autor blogu

Kategórie