Založ si blog

Päť kruhov

Zdá sa, že väčšina zemegule si už zvykla na nekončiacu sa vojnu medzi strýkom Samom a uralským medveďom, momentálne prebiehajúcu formou horúceho konfliktu na území nášho východného suseda.

Tento permanentný boj, ktorého koniec žiaľbohu už asi nikto nepredpokladá, preniká do všetkých oblastí nášho života.

S blížiacim sa najväčším sviatkom športovcov v roku 2014 sa začína aj zápas o vlastné zviditeľnenie osôb viazaných na šport a športovcov, slúžiacich záujmom oboch bitkárov.

Začína sa veľká mediálna debata o tom, komu umožniť účasť na olympijských hrách, kto sa za účasti koho odmietne na hrách zúčastniť. Len športovcov sa nikto nebude pýtať na ich názor.

Samozrejme sa jedná opäť len o ktovie koľké opakovanie podobných debát v dejinách novodobých olympijských hier, ktorých intenzita bola priamo úmerná intenzite trvalého konfliktu.

Každý bude múdry, a navrhne, koho na hry nepripustiť. Som veľmi zvedavý, či sa v rámci vyváženosti názorov niekto opováži navrhnúť vylúčiť z olympijských hier všetkých, ktorí sa hoci aj nepriamo podieľajú na udržiavaní a prehlbovaní konfliktu. Boli by v takom prípade vôbec nejaké olympijské hry?

Alebo zas niekoho napadne usporiadať dvoje olympijské hry pod taktovkou dvoch nezmieriteľných, permanentných nepriateľov, s účasťou len svojich vlastných prívržencov.

S poľutovaním si uvedomujem, že nikoho asi nenapadne myšlienka prerušenia hocijakej vojny aspoň na obdobie konania hier, ako to robievali starí Gréci, keďže ani formálne vyhlásenie mieru počas vianočných sviatkov nebrala ani jedna strana zúčastňujúca sa na konflikte vážne.

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 230
Celková čítanosť: 799768x
Priemerná čítanosť článkov: 3477x

Autor blogu

Kategórie