Založ si blog

Násilie?

Dvaja úradníci z dvojkrížového trojkopčia v rámci pracovných povinností zavítali do výstavou kvetín známeho mesta na severnej Morave, ktoré mimo iného je aj sídlom arcibiskupa.

Využijúc krásne slnečné počasie babieho leta sa rozhodli ponavštevovať prírodné, sakrálne ale aj svetské pozoruhodnosti mesta a jeho blízkeho okolia. A veru z prostej myšlienky sa vykľul bohatý program.

Unavení prehliadkou si dopriali dobrý obed, so síce nie regionálnou, ale o to chutnejšou kulajdou, a typickú sviečkovú na smotane s výbornými knedlíkmi. Na dorazenie si v cukrárni na námestí oproti orloju ešte objednali špeciálny miestny zákusok, provokujúci chuťové poháriky tenučkou vrstvou jemného cesta, na ktorom sa nachádzali dve poriadne hrubé vrstvy krému. Sen každého labužníckeho muža.

Prekonajúc únavu z hostiny sa pobrali za ďalšími pamätihodnosťami.

Vchádzajúc do kľukatej stredovekej uličky začuli krik a volanie o pomoc. Po bližšom rozhliadnutí zbadali chlapa, mlátiaceho a kopajúceho nejakú ženu.

Zhodnotili, že chlap, tintítko s výškou asi meter a pol a vážiaci menej ako pol metráka, ktorého mohla aj tá bitá žena samotná preraziť na poly, by nemusel byť nejakým ťažkým súperom, preto sa rozhodli konať aj bez klasického volania tamojších pomáhačov a chráničov.

Plánujúc vykonať svoj každodenný dobrý skutok slušne požiadali bitkára, aby prestal rušiť pokoj starého mesta mlátením slabej ženy, ktorú ako sa hovorí ani kvetinou neudrieš.

Namiesto očakávaného ďakujem, žena s výškou asi meter osemdesiat a váhou aspoň sedemdesiat päť kíl, začala nevyberaným, tu neopakovateľným slovníkom, vysvetľovať príliš aktívnym úradníkom, že sa nemajú starať do ich záležitostí, a že ju partner môže mlátiť kde a kedy sa mu chce.

Úradníci sklamaní nevydareným pokusom o dobrý skutok sa vydali ďalej za svojimi turistickými záujmami, na konci ulice začujúc obnovenú ručnú výmenu názorov medzi milujúcimi sa partnermi. Nuž čo, nie každý si môže dovoliť platiť ohromné čiastky vo vykričanom dome s červeným lampášom, keď chce zažiť nejaké špeciálne milovanie.

Verné zrkadlo

03.09.2024

Nehanbite sa, nahliadnite do flogu. Uvidíte tam skutočne verný obraz smerovania straníckeho dvojkrížového trojkopčia. Nedajte sa mýliť tričkami, ktoré tam aktuálne vidíte. Obrázky majú všeobecnú vypovedaciu hodnotu o celej samozvanej straníckej garde, obyčajne volenej drvivou menšinou oprávnených voličov. Uvidíte na nich pyšných, egoistických a diletantských [...]

Vedúci

30.08.2024

Hlboký, takzvaný socializmus. Stranícky súdruh vedúci dcérskeho podniku v banskom mestečku na hornej Nitre bez hanby poberá mzdu za nikdy nevykonanú prácu. Až tak mu narástol hrebienok, že ani nadriadení a straníci sa už na to nemohli len tak nevšímavo prizerať. Za trest ho namiesto prokuratúry poslali na južné dvojkrížové trojkopčie vykonávať funkciu vedúceho [...]

Skvosty prírody

14.08.2024

Drozd čvíkota Najväčší a najkrajšie sfarbený drozd, vyskytujúci sa u nás. Medzi vzhľadom samčeka a samičky nie je žiadny výrazný rozdiel. Na hlave a zadnej časti krku má tmavosivé, jemne modrasté perie. Hornú časť chrbta a krídla má hrdzavohnedú. Spodnú časť chrbta bledosivú. Konce krídiel a chvost skoro čierne, sivo obrúbené. Prednú časť krku a hruď má [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 257
Celková čítanosť: 1046628x
Priemerná čítanosť článkov: 4072x

Autor blogu

Kategórie