Založ si blog

Pracovisko

Každý občan, v normálnej krajine a spoločnosti, by mal v prvom rade prispievať k chodu a rozvoju krajiny na svojom pracovisku, vo funkcii alebo zaradení, ktorá mu bola niekým na základe uznania jeho vzdelania a potrebných odborných schopností navrhnutá, a ktorú z vlastnej vôle prijal.

Je úplne zarážajúce, keď samooslavovaná, teoreticky všetko ovládajúca, že vraj poslankyňa slovenského národa, tvrdiaca, že občan je už menej ako zviera, rieši problémy tejto krajiny a jej občanov prednostne v médiách a nie na svojom pracovisku.

Najhoršie je, že nie je sama. Mnoho ďalších straníckych zástupcov ľudu tvrdí, že šípková Ruženka mala s nimi konzultovať navrhované zloženie úradníckej vlády, ignorujúc skutočnosť, že oni sami, na svojom pracovisku, mali začať upratovať stranícky neporiadok, nimi samými vytvorený a nemali čakať na ôsmy div sveta.

Popritom ich stranícka pýcha a arogancia núti zabudnúť okrem svojho postavenia a povinností aj základné pravidlá ľudskej slušnosti, nepoužívajúc ani bežné oslovenie pani, ani názov funkcie šípkovej Ruženky, iba jej priezvisko, aj keď musela vykonať kus práce za nich, pre ich neochotu a neschopnosť pracovať a spolupracovať na svojom pracovisku.

Zatiaľ ich lopata stojí hrdzavejúc opretá v kúte, čaká kedy sa jej konečne chytia, a začnú usilovne a zmysluplne pracovať pre dobro občanov, namiesto večného vymýšľania vlastnej stranícko-politickej reklamy, a predvádzania straníckeho reklamného divadla a cirkusu.

Drvivá menšina oprávnených voličov, milujúca straníkov a ich prisluhovačov, by si mala spomenúť na porekadlo „Nebude zo psa slanina, ani z vlka baranina“.

Ovládnutie

04.05.2024

Šípková Ruženka z paláca pionierov a mládeže sa neočakávane kriticky vyjadrila k spoločenskému dianiu v dvojkrížovom trojkopčí. Vyslovila myšlienku, „K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií“. Zaujímavá myšlienka, zasluhujúca si malé zamyslenie. Naozaj v nejakej demokracii môže byť do určitej miery aktuálna. Pretrvávajúca totálna [...]

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Ruské školstvo / vzdelávanie / Rusko /

V Novosibirsku končí škola, ktorej vedenie bolo proti vojne na Ukrajine

04.05.2024 09:32

Novokolledž bola jediná vyššia odborná škola v Rusku, ktorá fungovala podľa západného modelu.

raketa ATACMS raketomet M270 MLRS

ONLINE: Kyjev útočil strelami ATACMS na Krym, tvrdí Moskva. Zbrane z USA už prúdia na Ukrajinu

04.05.2024 07:10, aktualizované: 09:32

Môže trvať týždne až niekoľko mesiacov, kým na Ukrajinu dorazí značný počet západných zbraní a vybavenia a dostanú sa až na front.

special podcast pocuvajte Pravdu novy jzbt6t / Počúvajte Pravdu /

Po 20 rokoch v únii nemôžeme na ňu najmä nadávať, ak ju chceme zmeniť

04.05.2024 06:05

Európska únia sa môže a má kritizovať. U nás však kritika dosahuje absurdné rozmery.

Peter Pellegrini, Andrej Danko

Nebude to boj, ale permanentné napätie. Hlas a SNS sú znova na nože: Fico je ticho, aby koalícia prežila

04.05.2024 06:00

Hlasovanie o Fonde na podporu umenia tretíkrát presunuli. Dôvodom sú spory medzi SNS a Hlasom.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 818508x
Priemerná čítanosť článkov: 3528x

Autor blogu

Kategórie