Založ si blog

Záškodníci

Voľakedy zlé jazyky tvrdili, že poľnohospodári majú len štyroch nepriateľov, jar, leto, jeseň a zimu. Teraz nás chcú presvedčiť o existencii ďalších.

Sotva sa začala v hromadných oznamovacích prostriedkoch kampaň demokratických, trhovo sa správajúcich poľnohospodárov o nepredajnosti domáceho predraženého obilia, div sa svete už sa aj našla nejaká vzorka neidentifikovaného pôvodu, s asi tisíc krát prekročeným obsahom škodlivých látok.

Samozrejme sa začne masírovanie mozgov spotrebiteľov, aby nekupovali výrobky z obilia neznámeho pôvodu. Neviem ako vyhoviem propagande, keď na žiadnom výrobku nie sú uvedené údaje o pôvode jednotlivých zložiek.

Neinformovaný občan sa spolieha na ospevovanú bezpečnosť domácich produktov, a myslí si, že je zavedený systém pravidelnej kontroly kvality obchodom predávaných potravín. A to nielen domácich ale aj dovážaných. Voľakedy nie tak dávno, boli mimo iného na každej hranici orgány, ktoré to mali v pracovnej náplni, vo vzťahu k tým dovážaným.

Takže ako postupovať? Spoliehať sa na orgány platené zo štátnych peňazí, alebo si každý občan má vytvoriť doma laboratórium na skúmanie vlastností potravín predávaných za takú cenu, ako by ich bezpečnosť preskúmali aj v krajine pôvodu, výroby aj predaja?

Začínam rojčiť o tom, aby sa vytvoril funkčný systém kontroly bezpečnosti potravín, aby tresty za uvádzanie potravín s prekročeným obsahom škodlivín na trh boli účinné aspoň ako v stredoveku, a aby sa demokratický stranícky košiar začal zaoberať namiesto problémov s dostupnosťou pornografie so skutočnými problémami dvojkrížového trojkopčia.

Tiež snívam o príkladnom potrestaní osôb, verejne šíriacich neoverené informácie o nebezpečnosti predávaných potravín.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 806840x
Priemerná čítanosť článkov: 3493x

Autor blogu

Kategórie