Založ si blog

Tunely

Tunely dvojkrížového trojkopčia sú vo viacerých aspektoch veľmi špecifické, a podobné len ťažko nájsť na zemeguli.

V prvom rade sú extrémne drahé, čo môže byť výsledkom nášho osobitného systému a praxe verejného obstarávania, spôsobujúceho závideniahodnú dohodnutú cenu, ktorá sa môže následne ešte viackrát navýšiť, najmä na veľkú radosť parazitov.

Tiež sú výnimočné mimoriadne dlhým časom výstavby, čo je prekvapujúce najmä v čase likvidácie baníctva, keď baníci po krátkom preškolení by sa určite mohli aj vhodnejšie využiť ako na pestovanie zeleniny. Pravdepodobne ich stavia rozprávkovo preslávený krtko našich západných susedov, a chudák sám má čo robiť, aby všetko stíhal.

Po slávnostnom prerazení poslednej potemkinovskej steny za účasti aktuálne samoreklamujúcich sa straníkov, si môžu vyhrnúť rukávy aj cestári za výdatnej pomoci verejnoprávnych oznamovacích prostriedkov.

Určite medzi najobľúbenejšie správy pre motoristov patria oznámenia o jarnej, letnej, jesennej, zimnej, veľkonočnej, prvomájovej, vianočnej, aj podľa vlastnej chuti cestárov inak odôvodnenej uzávere tunela pre údržbu.

Občania sa môžu tešiť na opätovnú možnosť obdivovania krás našej prírody, namiesto preháňania sa v tej hnusnej dlhej čiernej diere.

Ale čo nám najviac môže závidieť celý svet je výnimočná organizácia uzávery. Len neviem, prečo ju musíme tak tvrdošijne a dokonale skrývať, namiesto toho aby sme ju s pýchou oslavovali, a svoje pozitívne skúsenosti odovzdávali aj druhým.

Veď, keď má byť odstávka, musí byť poriadna. Kto to kedy videl, aby sa v dvojrúrovom tuneli uzatvorila len jedna rúra, a prečo by sa v dvojpruhovom uzavrel len jeden pruh? A prečo by mali občania náhodou uvidieť usilovne pracujúcich tunelárov?

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

Ako prežiť?

12.04.2024

Som vždy nesmierne prekvapený, keď straníci zo svorky štekajúcej na nikoho si nevšímajúcu karavánu začnú vyplakávať o straníckej výmene všetkých rozhodujúcich kádrov po voľbách, na vlastný obraz karavány, tiež o papalášstve, trafikách, rodinkárstve a podobných straníckych manieroch. Neinformovane sa však môžu tváriť len tí členovia najprogresívnejšie sa [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 228
Celková čítanosť: 786337x
Priemerná čítanosť článkov: 3449x

Autor blogu

Kategórie