Založ si blog

Životná úroveň

Podľa najnovšej európskej štatistiky životnej úrovne, sa virtuálne rozbehnutý tatranský tiger zaradil na predposledné miesto v rámci únie.

Samozrejme to vyvolalo nezadržateľnú vlnu vysvetľovania, z ktorého som vyrozumel len toľko, že do roku 2015 dvojkrížové trojkopčie nepoužívalo spoločnú európsku metodiku štatistiky, a predkladalo neupravené, zavádzajúce údaje, čím mohlo živiť bájku o tatranskom tigrovi.

Ďalej som si všimol začiatok výrazného znižovania životnej úrovne vzniknuté po roku 2019. Kto chce, môže sa pre istotu vyhovárať na koronavírus, kto chce, môže si všimnúť časovú zhodu so začiatkom činnosti nových, neodborných straníkov, ktorí namiesto starostlivosti o rozvoj krajiny a chodu hospodárstva, v rámci narcistickej samoreklamy neúnavným bojom proti vnútorným nepriateľom, začali naháňať svojich predchodcov a ich priateľov, zatiaľ s neveľkým reálnym výsledkom napĺňania nápravnovýchovných zariadení.

Pokiaľ tento výtvor straníckeho folklóru bude pokračovať aj po jesenných predčasných voľbách, tatranský tiger pravdepodobne nebude už ani krívať.

Podľa poslušných vysvetľovačov, európska štatistika vytvára dojem zvýrazňovania zaostávania ekonomiky dvojkrížového trojkopčia, vyznievajúceho ako úplné zlyhanie plnenia jeho strategických cieľov.

Ja však mám dojem, že strategické ciele našej krajiny vôbec neexistujú, alebo sú prísne utajované, a neodborní straníci sa len tvária, že krajinu blúdiacu ako neriadená strela, oni riadia.

Aby som zvýraznil aj výdobytky, musím uznať aj určitý pokrok životnej úrovne dvojkrížového trojkopčia v dvadsiatom prvom storočí. Občania živiaci sa vyberaním ešte použiteľnej potravy a iných vecí z kontajnerov, to už nerobia za denného svetla ale v noci pomocou svietenia mobilnými telefónmi.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Javelin, vojna na Ukrajine, vojaci, raketomet, protitanková strela

Čaputovej poradkyňa: Vláda vníma to, čo sa deje na Ukrajine ako bezpečnostnú hrozbu, rozdiel v porovnaní so susedmi je v rétorike

30.04.2024 19:07

Kobzová tvrdí, že Poľsko sa jednoznačne vybral cestou, „ak chceš mier, priprav sa na vojnu“.

Grécko Rodos požiare lesné ľudia evakuácia

Na ruskej Sibíri sa začína sezóna lesných požiarov

30.04.2024 18:52

Kým na východe Sibíri vyčíňajú lesné požiare, viaceré regióny v jej západnej časti pri hraniciach s Kazachstanom sužujú rozsiahle záplavy.

SND, Slovenské národné divadlo

Nazval ich duchovnými bezdomovcami. Poprední umelci žiadajú od Fica ospravedlnenie

30.04.2024 18:40

Ak požadujete slušnosť, začnite ako premiér od seba. Vyzývame Vás, ospravedlňte sa,“ adresovali umelci Ficovi.

česko, nemocnica, covid, koronavírus

Ďalšie zadlžovanie nemocníc: Poslanci Úradu pred dohľad novú kompetenciu neschválili

30.04.2024 18:10

Do parlamentu novelu predložili opoziční poslanci Jana Bittó Cigániková a Tomáš Szalay zo strany SaS.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 809810x
Priemerná čítanosť článkov: 3506x

Autor blogu

Kategórie