Založ si blog

Demokratické trhové hospodárstvo

Míľovými krokmi sa blížime k vysnívanému demokratickému trhovému hospodárstvu, ktorého jediným cieľom je trhnúť od občanov čo najviac peňazí a pokiaľ možno bez vynaloženia hocijakého úsilia.

Potravinári preventívne plačúci nad objavením sa ukrajinskej pšenice, na ktorej sa chcú priživiť najmä vážení domáci podnikatelia, veľkodušne ponúkajú dvojkrížovému trojkopčiu skŕmenie prebytkov, asi za jánošíkovskú cenu nepredajnej vlaňajšej úrody, pokiaľ na to štát poskytne osobitné dotácie, s pravdepodobným cieľom vytvorenia kapacít na uskladnenie tohoročnej, za zbojnícku cenu opäť nepredajnej úrody.

Zaujímavé je, že pritom cena chleba v obchodoch stúpla za posledný rok asi na trojnásobok, vyhovárajúc sa na neúrodu niekde na americkom kontinente, čo určite nemalo vplyv na domáce pestovateľské náklady.

Už len čakám, kedy sa objavia ďalšie stupne demokratického trhového hospodárstva v podobe ničenia zeleniny a ovocia, prípadne kúrenia obilím v elektrárňach a teplárňach, pre udržanie nezmyselných cien slúžiacich len na vytvorenie dodatočného bezprácneho zisku pyšným, arogantným egoistickým jedincom, snívajúcim o čúraní do zlatého umývadla.

Prvé kolo

25.03.2024

Máme ho za sebou, po podľa politológov nudnej predvolebnej kampani. Dokonca nikto z kandidátov, ani ten od koho sa to najviac očakávalo, nevytiahol žiadnu pecku. Jednoducho len bežný stranícky folklór dvojkrížového trojkopčia. Volebné miestnosti boli vybavené klasicky, papierovou jednorazovou urnou a papundeklovou španielskou stenou, aby voliči nemohli navzájom odpisovať, [...]

Štatistika

23.03.2024

Rozmýšľam nad štatistickými údajmi dvojkrížového trojkopčia za rok 2023. Počas roka vzniklo vyše 11 tisíc dopravných nehôd. Zomrelo pri nich 265 osôb, ťažko sa zranilo 869. Údaje o škodách spôsobených dopravnými nehodami som žiaľ nenašiel. Vyše 12 tisíc osôb jazdilo preukázane pod vplyvom alkoholu. O tom, koľko vodičov nedodržuje obmedzenia rýchlosti a koľko [...]

Medveď

18.03.2024

Do Mikuláša sa zatúlal medveď. Deti dvadsiateho prvého storočia by povedali, že asi mal pokazenú navigáciu. Pritom pohyb divej zveri v obývaných zónach nie je vôbec výnimočný. V čase keď všetci pracovití ľudia odpočívajú v rámci prípravy na ďalší deň budovania demokratického kapitalizmu, obývané zóny ožívajú divou zverou, ktorá využije relatívny kľud na [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 221
Celková čítanosť: 742257x
Priemerná čítanosť článkov: 3359x

Autor blogu

Kategórie