Založ si blog

Nedeľný predaj

Po veľkom novembrovom štrnganí ma potešila možnosť kúpiť čerstvé mlieko a pekárenské výrobky hocikedy, keď sa mi minulo. Obchodníci sa predbiehali, ako mi vyjsť v ústrety.

Časy sa odvtedy zmenili. Najčerstvejšie mlieko v obchode je desaťdňové, a je viac-menej jedno, kedy si ho zákazník kúpi.

Čo sa týka pekárenských výrobkov, dobrý čerstvý chlieb, vymiesený, vykysnutý a upečený tradičnými technológiami sa z mnou navštevovaných obchodov väčšinou vytratil, a v nedeľu som ho už dávno nevidel.

Čerstvé rohlíky sa na pulte objavia len občas, po viacdňových sviatkoch, inak sa obyčajne predávajú zgumovatelé, ktoré už pár dní ležali v sklade.

Zdá sa, že obchodníci ani za pomoci techniky dvadsiateho prvého storočia nie sú schopní sledovať a plánovať tak, aby bolo na pulte čerstvé pečivo.

Ostatný tovar predávaný v našich obchodoch si môže kupujúci kúpiť vlastne aj hocikedy mimo nedele.

Asi ani farárom, kňazom, dušpastierom, reverendom, žrecom, šamanom a podobným nedeľný predaj obzvlášť neprekáža. Kto cíti potrebu, môže ich navštíviť pravdepodobne aj mimo nedele.

Zdá sa, že regulácia nedeľného predaja je len prostriedkom vykázania činnosti niektorých straníckych zástupcov ľudu, ktorí žiaľ nemajú na viac, možno ešte tak na reguláciu umelého prerušenia tehotenstva. Určite takéto pseudoaktivity sú pre neodborných straníkov atraktívnejšie ako mnoho dôležitých aktuálnych problémov krajiny, napríklad nefunkčnosť parlamentu, nefunkčnosť regulácie cien pri nenormálnostiach trhu a mnoho ďalších, podľa môjho názoru oveľa aktuálnejších problémov dvojkrížového trojopčia.

Myslím, že inteligentnému obchodníkovi nie je potrebné straníckym zákonom ukladať, kedy môže alebo nemôže predávať. Pozorný a rozmýšľajúci obchodník sám príde na to, kedy je správny čas obchodovať.

Ako kupujúci potrebujem len v dostatočnom časovom predstihu vedieť, kedy a ako sa zmení čas predaja, aby som sa vedel prispôsobiť.

Nič mi ale nebráni snívať o takých odborne zdatných zástupcoch ľudu, ktorí sa konečne ujmú neodkladného riešenia skutočných, akútnych problémov našej krajiny.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 812257x
Priemerná čítanosť článkov: 3516x

Autor blogu

Kategórie