Založ si blog

Úradnícka vláda?

S obrovským záujmom sledujem, ako sa straníci snažia presvedčiť pani prezidentku na vymenovanie úradníckej vlády.

Darmo som v ústave hľadal zmienku o nej. Buď tam nie je spomenutá, alebo ja mám nejakú zrakovú poruchu.

Zdá sa mi, že všetci straníci našli spoločnú zámienku, ako si z nej spraviť dobrý deň. Verím, že im na ich nezmysly nenaletí.

Celý momentálny stranícky cirkus len potvrdzuje, že ústava má obrovské nedostatky. Žiaľ neobsahuje dostatočné ustanovenia pre prípady neštandardných osôb a situácií v činnosti štátnych orgánov. Okrem toho, spolu s celým systémom volebných zákonov umožňuje diskrimináciu nerovnakým postavením straníkov a ostatných občanov.

Je asi načase vážne uvažovať nad jej rekodifikáciou, umožňujúcou normálny chod spoločnosti aj v prípade nenormálnej činnosti štátnych orgánov, a tiež rovnoprávne postavenie všetkých občanov.

Nemyslím si, že je normálne a v súlade s ústavou, ak národná rada pracuje len vtedy, keď to vyhovuje straníckym záujmom a keď si to sama odhlasuje, nezávisle od toho, či je potrebné niečo urgentne riešiť.

Je to až dych berúce, že národná rada a dočasne poverená vláda má čas na straníckopolitické divadlo, keď im z toho dôvodu riadenie krajiny uniká, a mimo iného zomierajú v chatrčiach deti počerných spoluobčanov.

Keby boli demokratické, nestranícke voľby už včera, aj tak by už bolo neskoro.

Pár správ

18.05.2024

Dve správy z tej istej spravodajskej relácie verejnoprávnej televízie: Novovzniknuté ministerstvo športu a cestovania sa po siahodlhom, neúspešnom hľadaní priestorov pre svoju činnosť stane nájomníkom súkromnej investičnej spoločnosti. Vraj dvojkrížové trojkopčie nemá k dispozícii žiadne vhodné priestory, kam by sa mohlo uchýliť. Verejnoprávna televízia údajne už [...]

Skvosty prírody

15.05.2024

Chochlačka vrkočatá Kačicovitý vodný vták, menší ako všeobecne známa kačica divá. Samček je čierno operený na hrudi, hlave a chrbte, s rôznofarebnými kovovými odleskami v oblasti hlavy a krku. Boky a brucho má biele. Samička je operená hnedo, na hrudi, hlave a chrbte tmavšie, na bokoch a bruchu bledšie. Samček aj samička majú sivý zobák s čiernou špicou, výrazné [...]

Márne ilúzie Honťana

10.05.2024

Narodil sa ako jedno zo štyroch detí sluhu miestneho pána grófa. Dovolili mu ukončiť ľudovú školu, potom musel začať pomáhať kŕmiť hladné rodinné krky. Mohol len snívať o nejakom ďalšom štúdiu. Pán gróf nikdy neodmenil svojich sluhov tak štedro, aby ich deti sa mohli vymaniť spod jeho vplyvu, a nestali sa jeho ďalšími sluhami. V čase jeho mladosti začali duť nové [...]

majský

Zomrel známy slovenský podnikateľ Jozef Majský

19.05.2024 19:38, aktualizované: 20:40

Spája sa najmä s kauzami tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia.

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Padli prvé tresty. Jeden muž schvaľoval atentát na premiéra, druhý sa vyhrážal ministrovi a poslancom

19.05.2024 18:19, aktualizované: 20:19

Polícia zatiaľ identifikovala takmer 50 vyjadrení na sociálnych sieťach, z ktorých vyplýva podozrenie z verejného schvaľovania trestného činu.

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

Irán, Ebráhím Raísí

V Iráne zrejme havaroval jeden z prezidentských vrtuľníkov, pátrajú po ňom už hodiny

19.05.2024 16:04, aktualizované: 20:40

Spolu s prezidentom Raísím cestoval vo formácii troch vrtuľníkov aj iránsky minister zahraničných vecí a ďalší predstavitelia. Ich stav je nejasný.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 236
Celková čítanosť: 853315x
Priemerná čítanosť článkov: 3616x

Autor blogu

Kategórie