Založ si blog

Zelovoc

Migrujúca straníčka, pociťujúca výrazný nedostatok obdivovaných politických strán v dvojkrížovom trojkopčí, sa rozhodla založiť ďalšiu, s novým revolučným ovocným názvom.

Nič proti jablkám, však sú zdrojom vitamínov a iných zdraviu dôležitých látok, na rozdiel od straníkov.

Akurát by sa mohol ozvať zakladateľ prvej rovnomennej politickej strany spod Uralu s obvinením z plagizovania dobrého mena. Ja osobne by som rád poznal aj názor jabĺk samotných na túto záležitosť.

Ako symbol straníkov sme tu už mali čerešne aj klinčeky, takže je asi čas na zmenu.

Zelovoc ponúka viac vhodných názvov, pri ktorých by volič mohol lepšie povoliť uzdu svojej predstavivosti pri hľadaní súvislostí medzi názvom a činnosťou politickej strany.

Možno chren a petržlen by boli pre straníkov vhodnejšie.

Alebo čo tak niečo naše pravé, írečité ako zemiak, krumpľa, švábka, gruľa, ertepla.

Určite však aj názov politickej strany zo zelevocu by bol vhodnejší ako existujúce klamlivé, zavádzacie názvy spomínajúce obyčajných ľudí, nezávislé osobnosti, slobodu, solidaritu, dobrú voľbu, majúcich dosť, progresívnych, zmenu zdola, hlas ľudu a tak ďalej až do omrzenia.

A keby sa náhodou zelovoc vypredal, môžu straníci pokračovať vo výbere vhodného názvu aj v iných obchodoch.

Ja rojko však naďalej budem snívať o tom, že ovocie a zelenina bude napriek urputnému snaženiu straníkov pre každého dostupná za prijateľnú cenu v zelovoci, a nielen pre straníkov milujúcich občanov počas straníckych demokratických volieb.

Ovládnutie

04.05.2024

Šípková Ruženka z paláca pionierov a mládeže sa neočakávane kriticky vyjadrila k spoločenskému dianiu v dvojkrížovom trojkopčí. Vyslovila myšlienku, „K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií“. Zaujímavá myšlienka, zasluhujúca si malé zamyslenie. Naozaj v nejakej demokracii môže byť do určitej miery aktuálna. Pretrvávajúca totálna [...]

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Hungary National Day

Magyar sa pustil sa do jamy levovej: Debrecínsku demonštráciu proti Orbánovi si všimli svetové médiá

06.05.2024 12:40

Portál Euronews podčiarkol, že Magyar sa za tri mesiace stal vyzývateľom Orbána číslo jeden.

China Aircraft Carrier

Obor na mori sa vydal na skúšobnú plavbu. Spoznajte najväčšiu čínsku lietadlovú loď

06.05.2024 12:30

Má dĺžku, ktorá je porovnateľná s tromi futbalovými štadiónmi. Na palubu sa zmestí 2-tisíc členov posádky. Čína testuje svoju najväčšiu lietadlovú loď.

Národný bezpečnostný úrad / NBÚ /

Aj Slovensko čelilo rozsiahlym ruským kyberútokom. Úrady odsúdili aktivity proti Česku a Nemecku

06.05.2024 12:14

Slovensko podľa bezpečnostnej správy vlani čelilo šíreniu rôznych dezinformácií a manipulácií, ktoré zvyšovali polarizáciu v slovenskej spoločnosti.

Martin Hojsík

Vláda chystá znefunkčnenie enviropolície, otvára tým dvere zločincom, tvrdí PS

06.05.2024 12:10

Podľa informácií PS hrozí to, že väčšina zo súčasných 200 policajtov môže byť preradená naspäť na kraje a okresy.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 823024x
Priemerná čítanosť článkov: 3548x

Autor blogu

Kategórie