Založ si blog

Mierotvorca

Cestovateľ spod Uralu na konferencii v rodisku poslednej veľkej revolúcie oznámil, že ich invázia k našim východným susedom je snahou zastaviť vojnu na Donbase, zúriacu od roku 2014.

Akurát namiesto vypustenia bielej holubice s olivovou ratolesťou, alebo vyvolania rokovaní medzi žoldniermi na oboch stranách pod dohľadom všetkým prijateľného sprostredkovateľa, rozšíril vojnu na skoro celé územie susedov.

Všetci militanti sú spokojní, keď pre iné nie, môžu sa bez ďalších nákladov zbaviť starých zbraní a streliva, vytvoriť možnosti nového zbrojenia s príslušným očakávaným tokom desiatkov.

Fúzkatý predchodca cestovateľa riešil bezvýchodiskový vojnový stav sebazachloštením. Samoľúby cestovateľ ho najpravdepodobnejšie nebude napodobňovať, takže skutočný mier u susedov je ešte žiaľ niekde vo hviezdach.

Ja sa len obávam, že Jožo Ozembuch z Hornej Dolnej sa od cestovateľa poučí, a namiesto toho, aby suseda, s ktorým sa už roky hašterí kvôli plotu obhrýzanému jeho kozou, pozval do krčmy pre uzmierenie na frťana s pivom, mu na opätovné spriatelenie šľahne sprava aj zľava.

Prvé kolo

25.03.2024

Máme ho za sebou, po podľa politológov nudnej predvolebnej kampani. Dokonca nikto z kandidátov, ani ten od koho sa to najviac očakávalo, nevytiahol žiadnu pecku. Jednoducho len bežný stranícky folklór dvojkrížového trojkopčia. Volebné miestnosti boli vybavené klasicky, papierovou jednorazovou urnou a papundeklovou španielskou stenou, aby voliči nemohli navzájom odpisovať, [...]

Štatistika

23.03.2024

Rozmýšľam nad štatistickými údajmi dvojkrížového trojkopčia za rok 2023. Počas roka vzniklo vyše 11 tisíc dopravných nehôd. Zomrelo pri nich 265 osôb, ťažko sa zranilo 869. Údaje o škodách spôsobených dopravnými nehodami som žiaľ nenašiel. Vyše 12 tisíc osôb jazdilo preukázane pod vplyvom alkoholu. O tom, koľko vodičov nedodržuje obmedzenia rýchlosti a koľko [...]

Medveď

18.03.2024

Do Mikuláša sa zatúlal medveď. Deti dvadsiateho prvého storočia by povedali, že asi mal pokazenú navigáciu. Pritom pohyb divej zveri v obývaných zónach nie je vôbec výnimočný. V čase keď všetci pracovití ľudia odpočívajú v rámci prípravy na ďalší deň budovania demokratického kapitalizmu, obývané zóny ožívajú divou zverou, ktorá využije relatívny kľud na [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 221
Celková čítanosť: 741559x
Priemerná čítanosť článkov: 3355x

Autor blogu

Kategórie