Založ si blog

Ako prežiť?

Som vždy nesmierne prekvapený, keď straníci zo svorky štekajúcej na nikoho si nevšímajúcu karavánu začnú vyplakávať o straníckej výmene všetkých rozhodujúcich kádrov po voľbách, na vlastný obraz karavány, tiež o papalášstve, trafikách, rodinkárstve a podobných straníckych manieroch.

Neinformovane sa však môžu tváriť len tí členovia najprogresívnejšie sa tváriacej strany, ktorí sa v inom kroji na takomto procese ešte nezúčastnili. Všetci ostatní straníci sa asi na takýchto postupoch už niekedy podieľali. Žiaľ v dvojkrížovom trojkopčí je to tak, odkedy straníci sú straníkmi a odkedy politika sa zo služby krajine a jej občanov zmenila na šmejdovský, občas transparentne sa tváriaci, kšeft s výhľadom veľkých ziskov pre každého straníka pri válove, s dostatočne hrubou kožou, zabezpečujúcou nehanebnosť.

Tiež som zažil viacerých nekompetentných, arogantných, najmúdrejšie sa tváriacich, straníkmi dosadených vedúcich zamestnancov, naháňajúcich len vlastné kšefty.

V prostredí krajiny a spoločnosti upadajúcej činnosťou sebeckých, nekompetentných straníkov sa musí každý slušný občan proti nim nejak obrniť, najmä psychicky, pokiaľ nechce prísť o zdravý rozum a v neposlednom rade aj o zdroj obživy.

Mnohokrát po návšteve koberca premúdreho straníckeho vedúceho som vpálil do kancelárie s oznámením môjho odchodu do Šamorína. Prekvapene sa pýtajúcim kolegom som obyčajne oznámil, že sa tam budem v koniarni starať o jej obyvateľov, lebo tí majú určite omnoho viac v hlave ako aktuálny stranícky dosadenec.

Výhľady na zmenu straníckych postupov do budúcnosti nie sú vôbec žiadne, takže normálnym občanom nemilujúcim straníkov nezostane nič iné, ako posilňovať svoju protistranícku imunitu.

Začínajúcim straníkom stačí len otvoriť oči, pozorne sa okolo seba v straníckom prostredí obzerať, a pokiaľ budú z videného dostatočne znechutení, môžu sa pokúsiť zmeniť stranícku nekultúru dvojkrížového trojkopčia. Skúsení jedinci zo straníckeho stáda by ich ale určite okamžite vyštvali. Myslím si však, že veľmi rýchlo pochopia, že vrana k vrane sadá, a najneskôr pri najbližších straníckych, demokraticky sa tváriacich voľbách sa karta môže otočiť, terajší štekajúci psi sa môžu stať karavánou. Všetci skúsení, ostrieľaní straníci si to už dávno uvedomujú, a budú štekať len toľko, aby mali otvorené aj zadné vrátka. Nikdy viac však nepripustia, aby sa k riadeniu krajiny a spoločnosti dostali nestraníci, ani straníkom neprisluhujúci občania.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 807080x
Priemerná čítanosť článkov: 3494x

Autor blogu

Kategórie