Založ si blog

Revolúcia na železnici

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia.

V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule.

Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia zaistiť bezpečnosť cestujúcich u ostatných osobných vlakov zastavujúcich v neobsadenej stanici Sekule, stačí použiť kopirák, a postupovať u všetkých vlakov rovnako.

Neinformovanému občanovi, ktorému nie je ľahostajné ako sa míňajú jeho vlastné peniaze, ale aj tie zo štátneho rozpočtu, samozrejme napadne otázka, prečo vlaky doteraz v takom počte v stanici Sekule zastavovali, keď by nemali v budúcnosti niekomu chýbať? Odpoveď poskytli železničiari sami, ktorí odporúčajú dotknutým cestujúcim použiť v predmetnom úseku svojej cesty autobus.

Krčmár Jožo z hostinca U mýtnika asi nebude posielať štamgastov do Ferovej krčmy U Jánošíka len preto, že od siedmej večer do rána sa mu nechce umývať poháre.

Ohlásenie tejto nepríjemnej novinky odradzujúcej cestujúcich myslieť na vhodnosť prepravy železnicou, využili železničiari aj na reklamu vlastnej žiarivej budúcnosti. Pochválili sa plánovaným vybudovaním diaľkového ovládania a novej výhybne v predmetnej oblasti. Žiaľ ani jedno z týchto ohlásených opatrení nezmení nič vo vzťahu k bezpečnosti cestujúcich na budúcej zastávke Sekule, v hocijakej polohe.

Ani slovom nespomenuli vybudovanie nových nástupíšť s bezpečným, bezprekážkovým, mimoúrovňovým prístupom pre všetkých cestujúcich, aj tých so zdravotným a pohybovým obmedzením.

Verím, že to len jednoducho zabudli oznámiť, alebo novinári nepovažovali za nutné takú informáciu zverejniť. Možno časom mňa spolu s občanmi túžiacimi pohodlne, dostatočne často a rýchlo cestovať po železnici presvedčia poskytovanými službami, že cestovanie železnicou bude v budúcnosti najvhodnejšia voľba, a to nielen na hlavných tratiach ale na všetkých.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 807107x
Priemerná čítanosť článkov: 3494x

Autor blogu

Kategórie