Založ si blog

O kačiciach

Niekde som voľakedy čítal, že ak to má perie ako kačica, chodí to ako kačica, kváka to ako kačica, nemalo sa to volať pes.

Podobne by mohlo platiť, že ak okrem mnohého iného to klame ako straník, hrabe si ako straník, voličov pozná len do dňa volieb ako straník, pracuje v straníckom košiari len ak si to omylom odsúhlasí ako straník, pozná len vlastné záujmy ako straník, nemalo by sa to volať politik a už vôbec nie zástupca ľudu.

Našťastie pre pomenovanie príslušníkov straníckeho stáda našiel veľmi priliehavé meno sám veľký, narcistický harlekýn a hochštapler trnavský. Ja ho však z prostej slušnosti nemôžem opakovať, naviac možno má autor pomenovania naň aj patent, ochrannú známku alebo autorské právo. Divím sa mu len, prečo chce sám seba z toho priliehavého pomenovania vylúčiť, aj keď sám s pravdepodobnosťou blížiacou sa k istote vyhovuje všetkým atribútom podľa ktorých to priliehavé meno určil.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 815775x
Priemerná čítanosť článkov: 3531x

Autor blogu

Kategórie