Založ si blog

Karkulka cestuje

Do vozňa prvej triedy pristúpi žieňa oblečené v červených šatoch s bielymi bodkami. Postava ako lusk, obdarená tak akurát všade tam, kde pre ulahodenie zvedavému mužskému oku má byť. Všetky oči zaostria na jedinečný cieľ, zabúdajúc na inak nenahraditeľné obrazovky mobilov, ale aj na pútavú knihu.

Dlhé vlasy, síce niekde na prechode medzi blond a brunet, ale inak krásne upravené a vykefované. Na tvári neprehnané líčenie. Kabelka umelohmotná, imitujúca vybíjaný kováčsky skvost, ružový kufrík, si Karkulka sama vyloží na policu, umožniac tak uspokojenie alebo aj závisť skúmavých pohľadov spolucestujúcich.

Po pohodlnom usadení si Karkulka okamžite urobí fotografiu Karkulky cestujúcej vo vlaku prvou triedou, a bez meškania ju umiestni na všetky svoje účty na sociálnych sieťach, s náležitým vysvetlením pre menej chápajúcich. Potom už len v pár minútových intervaloch počas celej cesty kontroluje obdivné reakcie svojich sledovateľov.

Pre pohodlnejšie cestovanie si vyloží svoje krásne formované nohy obuté v čiernych topánkach s vysokými opätkami na protiľahlé sedadlo.

Pán sprievodca je natoľko očarený vystavenými božskými nohami, že celkom ignoruje znečisťovanie sedadla a ešte Karkulke aj postráži napodobeninovú kabelku, keď si ju nevezme so sebou na toaletu. V omámení jej tiež neprinesie pred konečnou stanicou kefu, aby si po sebe znečistené sedadlo upratala.

Nuž čo? Ako sa vraví, nie je všetko z čistého zlata, čo sa blyští, alebo aj, komu nie je všetko zhora dané, v zelovoci nekúpi.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 10:43

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.

Zuzana Dolinková / Robert Fico /

Dvestomiliónová injekcia pre nemocnice má vyriešiť ich nekončiace dlhy. Dolinková však nastavila pravidlá

03.05.2024 10:00

Ústavné zdravotnícke zariadenia sú zadlžené natoľko, že čelia žalobe Európskej komisie pred Európskym súdnym dvorom za neskoré platby.

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 815818x
Priemerná čítanosť článkov: 3532x

Autor blogu

Kategórie