Založ si blog

Plienky demokracie

Cŕŕn, cŕŕn, zvoní telefón na stole úradníka pre údržbu a opravy motorových rušňov.

Úradník: Dobrý deň, tu XY, údržba a opravy rušňov.

Výpravca: Dobrý deň, tu výpravca stanice Horné Dolné. Mám tu veľmi nahnevaného cestujúceho, ktorý pricestoval vlakom z Predvice a chce sa niekomu posťažovať, ja som si tipol, že by ste ho mohli vybaviť.

Úradník: A čo ho trápi?

Výpravca: Viete čo? Najlepšie bude, keď Vám to povie on sám. Môžem Vám ho dať k telefónu?

Úradník: Áno ďakujem.

Cestujúci: Haló, haló počujete ma?

Úradník: Áno, dobrý deň, tu XY, údržba a opravy rušňov, nech sa páči, čo Vás trápi?

Cestujúci: Že čo ma trápi? Nehanbíte sa? Viac ako dva týždne po revolúcii a Vy nás vozíte v takých vlakoch.

Úradník v mysli: No to bude asi tvrdý oriešok, ani pozdraviť, ani predstaviť sa to nevie, alebo nechce, no nič skúsim aspoň zistiť čo vlastne chce.

Úradník do telefónu: Prepáčte pane, a čo sa vlastne stalo? Nebol vykúrený vlak?

Cestujúci: Ale bol, dokonca aj trochu prekúrený.

Úradník: Tak čo, pokazil sa rušeň a meškal vlak?

Cestujúci: To neviem, ja to nesledujem, ale tá hanba a nezodpovednosť, už je viac ako dva týždne po revolúcii a na rušni je ešte stále tá hnusná komunistická červená hviezda.

Úradník v mysli: No to som teda dopadol, musím sa tu slušne zabávať s nejakým profesionálnym sťažovateľom, namiesto toho aby som zabezpečil tie náhradné kolesá. Len ako naňho, aby sa potom nesťažoval aj na mňa?

Úradník do telefónu: Viete pane, my sme tu zodpovední za údržbu a opravu rušňov a nie za ideologickú propagandu na nich. Myslím, že by ste sa vo veci červenej hviezdy mali sťažovať niekde inde.

Cestujúci: A kde by som sa podľa Vás mal ešte sťažovať?

Úradník: No to presne neviem, ale straníci mali a možno ešte aj majú nejaké osoby zodpovedné za ideológiu a a propagandu a novohnutiari asi budú mať tiež niekoho takého, ak sa už zobudili a začali pracovať.

Cestujúci: To je hrozné, viac ako dva týždne po revolúcii sa ma akýsi úradníček chce len tak pre nič, za nič zbaviť. Budem sa na Vás sťažovať.

Úradník: Nech sa páči. Dovidenia.

Rozčúlený cestujúci tresol slúchadlo na telefón. Samozrejme bez pozdravu.

A úradník mohol začať rozmýšľať, či cestujúci naozaj chcel aj cestovať, alebo cestoval len preto, aby sa mohol sťažovať.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Kolumbíjska univerzita

Nepokoje na amerických univerzitách: Polícia zatkla už vyše 2000 protiizraelských aktivistov

03.05.2024 13:35

Vlnu študentského aktivizmu začal incident, keď vedenie Kolumbijskej univerzity v New Yorku poslalo políciu na študentov, ktorí sa utáborili uprostred jej kampusu.

Zuzana Čaputová

Čaputová: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií

03.05.2024 13:27

"Tam, kde je ohrozená sloboda tlače, je ohrozená aj demokracia," uviedla prezidentka.

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 815841x
Priemerná čítanosť článkov: 3532x

Autor blogu

Kategórie