Založ si blog

Žobráci

Voľakedy dávno, keď ľudstvo ešte nepoznalo sociálne dávky, životné minimum a podobné vymoženosti, boli ľudia strácajúci z hocijakého dôvodu zdroj príjmu alebo obživy odkázaní na žobranie, využívajúc milosrdenstvo iných, ktorým sa lepšie darilo, a boli ochotní sa podeliť o svoje nemalé prebytky.

Ale už aj v tom čase sa medzi žobrajúcimi našli aj výmyselníci, ktorí ešte ani nepoznajúc marketingové a reklamné teórie dokázali svoje žobranie natoľko zatraktívniť, že mimo svojej žobráckej pracovnej doby, po príslušnej metamorfóze, si mohli užívať ako králi, a ani tak nestíhali minúť vyžobrané imanie.

Po veľkom novembrovom revolučnom štrnganí, vážení noví pseudopodnikatelia začali dovážať zo zahraničia skutočne ale aj predstierane postihnuté osoby, pre efektívne žobranie s minimálnymi režijnými nákladmi.

Covidové, nikým neriadené šialenstvo a následne ekonomická kríza, pre maskovanie pripisovaná vojne u východných susedov, priniesli do dvojkrížového trojkopčia nové javy, popierajúce akékoľvek ekonomické zákonitosti.

Využívajúc absolútny ekonomický diletantizmus k priateľom štedrých straníkov, tváriacich sa, že riadia krajinu, sa skoro všetci vážení podnikatelia premenili na novodobých žobrákov, natŕčajúcich svoje dlane štátu. Pritom sa štátne príjmy nejak výrazne nezvyšovali, skôr naopak, a štátne milodary vo väčšine prípadov aj tak končili len na oltári vysnívaného zvyšovania bezprácneho zisku z podnikania.

Nikto z novodobých žobrákov určite ani nepripustí myšlienku, aby štát pred rozdávaním milodarov vykonal kontrolu hospodárenia podnikateľa v predchádzajúcom období, spôsobu využitia premršteného, takzvane primeraného bezprácneho zisku, alebo aby štátu preukázal ekonomickú oprávnenosť svojho žobrania.

A keď náhodou podnikavý žobrák neuspeje, tak jednoducho presunie svoje podnikanie do zahraničia, ale určite do krajiny, kde môže momentálne svoje bezprácne zisky zvyšovať využívaním nižšej úrovne miezd v krajine migrácie.

Žiaľ všetky milodary podnikavým novodobým žobrákom len zmenšujú množstvo financií použiteľných na celospoločensky oveľa potrebnejšie účely.

Naši múdri straníci a ich priatelia určite dokážu vyvrátiť aj pravdivosť, podľa nich asi dávno prekonaných myšlienok o nezmyselnosti nosenia dreva do lesa alebo vody do mora.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 815788x
Priemerná čítanosť článkov: 3532x

Autor blogu

Kategórie