Založ si blog

Kontrola

Súčasťou správneho riadenia hocijakej činnosti podľa môjho ponímania a skúseností musí byť aj účinná kontrola určenými kontrolnými orgánmi a nadriadenými orgánmi.

Absolútne ma prekvapila reakcia prezidenta pomáhačov a chráničov, hrozbou svojho odchodu z funkcie spolu s ďalšími osobami z vedenia zboru, na vyjadrenie vnútorného ministra o potrebe politickej kontroly výkonu práce zboru.

Že kontrola normálneho výkonu práce pomáhačov a chráničov je určite potrebná, potvrdilo napríklad aj rozhodnutie európskeho súdu spochybňujúce ich postupy voči počerným občanom.

Aj ja ako občan niekedy pociťuje potrebu účinnej kontroly ich výkonu práce, sledujúc ich niektoré zvláštne postupy voči niektorým osobám, ale najmä z hľadiska ich absolútnej absencie v mojom okolí. Vidím ich len zriedka, aj to len sediac v aute so starým alebo novým náterom, parkujúc niekde na odľahlom mieste, alebo smerujúc k nejakému len im známemu cieľu.

Pritom všetky doterajšie generácie pomáhačov a chráničov vedeli, že väčšina trestných činov sa odohrá medzi rodinnými príslušníkmi, susedmi alebo známymi. Pri fyzickej pravidelnej obchôdzke svojho rajónu, mimo preventívneho pôsobenia na myseľ potenciálnych kriminálnikov, získavali aj množstvo informácií uľahčujúcich objasňovanie trestných činov, dokonca aj tých menších.

Čo ma však neprekvapilo, je pôsobenie použitého pojmu politická kontrola na pána prezidenta ako červeného plátna na býka.

Žiaľ v dvojkrížovom trojkopčí sa pojem politika a od neho odvodené iné pojmy úplne sprofanovali, straníci si ich absolútne prisvojili ako svoju výlučnú obchodnú značku, využívajúc nezáujem väčšiny občanov o nezmyselné stranícke, len im samým pochopiteľné divadlo, ktoré žiaľ v demokraticky sa tváriacej totalite viacerých politických strán bude nekonečným predstavením, a určite bude viesť ešte k mnohým ďalším nedorozumeniam, pokiaľ sa nezačnú chápať a vnímať podľa ich skutočného významu opísaného vo výkladovom slovníku.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Ukrajina, vojak

Austrálsky generál pre Pravdu: Ukrajina čelí pochmúrnym scenárom, Západ musí zmeniť ruskú stratégiu

03.05.2024 05:00

Austrálsky generálmajor vo výslužbe Mick Ryan sa nedávno vrátil z cesty po Ukrajine. „Čím dlhšie vojna trvá, tým rýchlejšie sa Rusi učia," vraví.

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 815730x
Priemerná čítanosť článkov: 3531x

Autor blogu

Kategórie