Založ si blog

Archa

Šéf najslovenskejšej mimokošiarovej strany vyhlásil, že ich partaj nie je Noemova archa, na ktorú môže nastúpiť hocikto, keď sa sám tak rozhodne.

Silácke slová v čase predčasnovolebného hľadania voličov a čase, keď všetky existujúce, ale aj ako huby po daždi sa množiace nové strany začínajú budovať svoje archy záchrany z politického marazmu, ktorý vznikol len a len ich vlastným pričinením.

Vznikajú pevné aj slabšie archy, ale aj deravé ako rešeto.

Preto sa kapitáni v rámci starostlivosti o bezpečnejšiu plavbu na vlnách rozbúrenej záplavy už teraz snažia hľadať dobrých námorníkov, ale aj spojencov, ktorí ich v najhoršom vezmú na palubu svojej bezpečnejšej archy, alebo im, aspoň niektorým, hodia záchranné koleso, pre číre prežitie.

Určite nebude výnimkou ani snaha jednotlivých árch potopiť všetky konkurenčné.

Každá archa sníva o dosiahnutí ďalších bezpečných, štátom financovaných rokov v košiari, na vrchole bájneho Araratu.

Bude zaujímavé sledovať, koľkým archám sa podarí prekonať potopu. Ešte zaujímavejšie bude pozorovať, kto bude tvoriť posádku úspešných árch. Akých jedincov, s akým charakterom, vlastnosťami a cieľmi sa podarí jednotlivým archám zachrániť.

Smutné bude keď Noe až na Ararate zistí, že niekoho potrebného na archu v rámci kádrovania nezobral.

Ako skeptický rojko však tipujem, že s pravdepodobnosťou blížiacou sa k istote, budú tvoriť posádku árch opäť len výlučne straníci, takí istí, ako všetci doteraz.

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

Ako prežiť?

12.04.2024

Som vždy nesmierne prekvapený, keď straníci zo svorky štekajúcej na nikoho si nevšímajúcu karavánu začnú vyplakávať o straníckej výmene všetkých rozhodujúcich kádrov po voľbách, na vlastný obraz karavány, tiež o papalášstve, trafikách, rodinkárstve a podobných straníckych manieroch. Neinformovane sa však môžu tváriť len tí členovia najprogresívnejšie sa [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 228
Celková čítanosť: 786364x
Priemerná čítanosť článkov: 3449x

Autor blogu

Kategórie