Založ si blog

Nedeľný predaj

Po veľkom novembrovom štrnganí ma potešila možnosť kúpiť čerstvé mlieko a pekárenské výrobky hocikedy, keď sa mi minulo. Obchodníci sa predbiehali, ako mi vyjsť v ústrety.

Časy sa odvtedy zmenili. Najčerstvejšie mlieko v obchode je desaťdňové, a je viac-menej jedno, kedy si ho zákazník kúpi.

Čo sa týka pekárenských výrobkov, dobrý čerstvý chlieb, vymiesený, vykysnutý a upečený tradičnými technológiami sa z mnou navštevovaných obchodov väčšinou vytratil, a v nedeľu som ho už dávno nevidel.

Čerstvé rohlíky sa na pulte objavia len občas, po viacdňových sviatkoch, inak sa obyčajne predávajú zgumovatelé, ktoré už pár dní ležali v sklade.

Zdá sa, že obchodníci ani za pomoci techniky dvadsiateho prvého storočia nie sú schopní sledovať a plánovať tak, aby bolo na pulte čerstvé pečivo.

Ostatný tovar predávaný v našich obchodoch si môže kupujúci kúpiť vlastne aj hocikedy mimo nedele.

Asi ani farárom, kňazom, dušpastierom, reverendom, žrecom, šamanom a podobným nedeľný predaj obzvlášť neprekáža. Kto cíti potrebu, môže ich navštíviť pravdepodobne aj mimo nedele.

Zdá sa, že regulácia nedeľného predaja je len prostriedkom vykázania činnosti niektorých straníckych zástupcov ľudu, ktorí žiaľ nemajú na viac, možno ešte tak na reguláciu umelého prerušenia tehotenstva. Určite takéto pseudoaktivity sú pre neodborných straníkov atraktívnejšie ako mnoho dôležitých aktuálnych problémov krajiny, napríklad nefunkčnosť parlamentu, nefunkčnosť regulácie cien pri nenormálnostiach trhu a mnoho ďalších, podľa môjho názoru oveľa aktuálnejších problémov dvojkrížového trojopčia.

Myslím, že inteligentnému obchodníkovi nie je potrebné straníckym zákonom ukladať, kedy môže alebo nemôže predávať. Pozorný a rozmýšľajúci obchodník sám príde na to, kedy je správny čas obchodovať.

Ako kupujúci potrebujem len v dostatočnom časovom predstihu vedieť, kedy a ako sa zmení čas predaja, aby som sa vedel prispôsobiť.

Nič mi ale nebráni snívať o takých odborne zdatných zástupcoch ľudu, ktorí sa konečne ujmú neodkladného riešenia skutočných, akútnych problémov našej krajiny.

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

Ako prežiť?

12.04.2024

Som vždy nesmierne prekvapený, keď straníci zo svorky štekajúcej na nikoho si nevšímajúcu karavánu začnú vyplakávať o straníckej výmene všetkých rozhodujúcich kádrov po voľbách, na vlastný obraz karavány, tiež o papalášstve, trafikách, rodinkárstve a podobných straníckych manieroch. Neinformovane sa však môžu tváriť len tí členovia najprogresívnejšie sa [...]

Dobojované

07.04.2024

Áno. Síce len dočasne, lebo vo verejnom priestore sa už vyškľabujú verní, ortodoxní straníci, túžiaci potešiť svojou múdrosťou a neomylnosťou aj európskych obyvateľov. Výsledok boja o prezidentské kreslo bol podľa očakávaní straníkov, ich prívržencov a parazitov využívajúcich potemkinovskú pseudodemokraciu. Podľa mojich skromných matematických znalostí, vyhral [...]

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Rezort diplomacie neodporúča cestovať do Venezuely. Slováci majú zvážiť cestu aj dvoch ďalších štátov Južnej Ameriky

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 227
Celková čítanosť: 783340x
Priemerná čítanosť článkov: 3451x

Autor blogu

Kategórie