Založ si blog

Rodinné platidlo

Stranícka rodina navrhuje do ústavy zapracovať právo na platbu hotovosťou. Absolútne špičkový návrh v rámci predčasnovolebného folklóru.

Neviem, čo ich k tomu vedie, naozaj sa nájde u nás niekto, kto v rámci zbožňovania technológií dvadsiateho prvého storočia odmieta prijať oficiálne platidlo vo fyzickej podobe? Silno pochybujem o účelnosti a účinnosti takéhoto ustanovenia v ústave.

V ústave máme deklarovanú aj demokratickosť krajiny, nezávislosť krajiny od ideológií, rovnosť občanov v právach, oddelenie politických strán a rôznych iných spolkov a skupín od štátu, pritom každý rozmýšľajúci občan vie posúdiť, že podľa zákonov vychádzajúcich z ústavy a podľa praktického života to asi tak nie je.

Mimo iného ústava neobsahuje žiadne definície priestupkov a im prislúchajúcich trestov. Zdá sa, že účinnejšie by bolo, ak je to naozaj potrebné, zaradiť do trestného zákona definíciu trestného činu odmietnutia prijatia oficiálneho platidla v hocijakej forme. Ako účinný trest by sa mohli oprášiť niektoré z trestov uplatňovaných v stredoveku, ako napríklad týždenný pobyt v klietke hanby, bičovanie na dereši, to len aby sme neboli obviňovaní z plagizovania islamského práva, i keď v ňom by sa možno našli aj účinnejšie a zaslúženejšie tresty.

S nadšením by som prijal zákonnú úpravu, ukladajúcu verejným poskytovateľom tovarov a služieb za pomoci elektronických zariadení, povinnosť zabezpečenia náhradných postupov pre prípad poruchy zariadení alebo ich napájania. V takom prípade by krajina mohla, aj keď obmedzene, fungovať aj za mimoriadnych okolností, podobných tým súčasným na Ukrajine, v Turecku a Sýrii.

Prípadne, vychádzajúc z vlastných skúseností, aj vodič autobusu nemenovateľnej firmy by mi dokázal predať lístok aj na mieste, kde nemá signál pre prístup na internet, alebo by som bol schopný zaplatiť v potravinách za nákup aj v prípade poruchy registračnej pokladnice.

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 230
Celková čítanosť: 802181x
Priemerná čítanosť článkov: 3488x

Autor blogu

Kategórie