Založ si blog

Tridsaťšesť doživotí

V Albione odsúdili policajného úradníka na tridsaťšesť doživotí za dlhodobé násilie páchané zneužitím svojho postavenia.

Určite veľmi zaujímavá správa, a v našich končinách nezvyčajná a nepredstaviteľná.

Odkedy som ju začul, lámem si hlavu, ako by sa mohol takýto trest zrealizovať.

Po prvom dožití trestanca by musela byť vymenovaná nejaká osoba alebo organizácia sledujúca jeho ďalších tridsaťpäť oživení, vynucujúca si jeho opätovný nástup na výkon trestu.

V prípade kresťana by situácia bola celkom jednoduchá, stačilo by čakať na predmetný počet zmŕtvychvstaní. Problém vidím len v tom, že ja osobne som ešte nikoho zmŕtvychvstanuvšieho nestretol. Takže to bude pravdepodobne nekonečné čakanie, ale zároveň aj nekonečná práca pre sledovateľov.

Ak by sa trestaná osoba po prvom dožití vracala prevtelená do inej osoby, alebo dokonca do zvieraťa, nebude čo závidieť sledovateľom, a je otázne, či budú k dispozícii postupy dokazovania totožnosti prevteleného trestanca.

Za úvahu tiež stojí, či tridsaťšesť životov možno považovať za trest. V porovnaní s tým, že mne je dožičený veľmi pravdepodobne len jeden život, tridsaťšesť životov by bolo celkom zaujímavou ponukou, pokiaľ by boli dostatočne dlhé, hoci ja za mrežami pri súčasných podmienkach v našich nápravných zariadeniach.

Úprimne, veľmi rád by som vedel čo sa počas ďalších tridsaťpäť životov, po tom terajšom mojom udeje.

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

Ako prežiť?

12.04.2024

Som vždy nesmierne prekvapený, keď straníci zo svorky štekajúcej na nikoho si nevšímajúcu karavánu začnú vyplakávať o straníckej výmene všetkých rozhodujúcich kádrov po voľbách, na vlastný obraz karavány, tiež o papalášstve, trafikách, rodinkárstve a podobných straníckych manieroch. Neinformovane sa však môžu tváriť len tí členovia najprogresívnejšie sa [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 228
Celková čítanosť: 784254x
Priemerná čítanosť článkov: 3440x

Autor blogu

Kategórie