Založ si blog

Dobre bude

Tak odpovedá na dobiedzavé, otravné otázky redaktorov verejnoprávnych ale aj svojprávnych médií unikajúci, arogantný, narcistický harlekýn a hochštapler trnavský, s pred zrkadlom nacvičovaným, ignorantským úškľabkom.

Ako každá správna sľubotechna, hocijaký prísľub doplní aspoň dvomi nezmyselnými a podľa možnosti nesplniteľnými podmienkami.

A kedy bude naozaj dobre?

Keď šípková Ruženka pri hodnotení stavu našej krajiny a spoločnosti zloží ružové okuliare a začne zdroje problémov otvorene a pravdivo menovať bez snahy udržať krajší obraz, než v skutočnosti je.

Keď sa volebné zákony zosúladia s platnou ústavou tak, aby sa totalita viacerých politických strán nahradila skutočnou občianskou demokraciou.

Keď sa politické strany a iné ideologické spolky, hnutia, združenia, komory, aliancie a čertvie ešte ako sa volajú, v súlade s ústavou prestanú financovať zo štátneho rozpočtu, a budú sa živiť z členských príspevkov, prípadne z darov, ale výlučne len od fyzických osôb.

Keď aj náš dôchodca si bude môcť dovoliť občas nejaký výlet, napríklad loďou k Čiernemu moru a späť ako iní európski dôchodcovia, a nebude sa musieť vďaka neomylným, dobroprajným straníkom denne rozhodovať, či si môže dovoliť kúpiť tri rohlíky alebo len dva, keď chce prežiť do najbližšieho termínu výplaty dôchodku.

Keď sa aspoň začne celospoločenská diskusia o smerovaní našej krajiny.

Snívať rojkom nikto nemôže zakázať, žiaľ hocijaké sny v dohľadnej dobe totality viacerých politických strán zostanú len nesplniteľnou túžbou.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Kolumbíjska univerzita

Nepokoje na amerických univerzitách: Polícia zatkla už vyše 2000 protiizraelských aktivistov

03.05.2024 13:35

Vlnu študentského aktivizmu začal incident, keď vedenie Kolumbijskej univerzity v New Yorku poslalo políciu na študentov, ktorí sa utáborili uprostred jej kampusu.

Zuzana Čaputová

Čaputová: K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií

03.05.2024 13:27

"Tam, kde je ohrozená sloboda tlače, je ohrozená aj demokracia," uviedla prezidentka.

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 815849x
Priemerná čítanosť článkov: 3532x

Autor blogu

Kategórie