Založ si blog

Monitorovacia skupina

Monitorovacia skupina straníckych zástupcov európskeho ľudu pre demokraciu, právny štát a základné práva, po návšteve dvojkrížového trojkopčia v katarských gatiach, so zanechaním výraznej uhlíkovej stopy, je znepokojená nedostatkami v oblasti rovnosti práv.

Podľa monitorovacej skupiny, ukončenie diskriminácie a odstránenie všetkých prekážok, ktorým čelia LGBTIQ+ osoby a Rómovia pri uplatňovaní svojich základných práv si vyžaduje všeobecné uznanie problémov a nadstranícku snahu o ich riešenie, čo prerokovali s našou straníckou vládou.

Monitorovacia skupina požiadala o urýchlené prijatie primeraných postupov zdravotnej starostlivosti pre transrodových ľudí.

Podľa vyjadrenia osoby z oblasti zdravotníctva, ktorá nechce byť menovaná, všetci pacienti, s platným zdravotným poistením, v prípade chrípky dostávajú to isté odporúčanie kúpiť si a užiť antipyretikum, kľud na lôžku a piť veľa horúceho čaju, bez rozdielu rodu.

Paradoxy

06.05.2024

Som obklopený paradoxami, ktorým ani pri najlepšej vôli, ani so zavretými všetkými telesnými otvormi nerozumiem. Médiá tvrdia, že Tatranci uspeli. Projekt obchvatu Starého Smokovca stopli na základe petície podpísanej osemsto osobami. Nedozvedel som sa, koľko bolo medzi osemsto petičnými osobami obyvateľov z tatranských osád, ktorých sa projekt priamo týkal. Všade inde v [...]

Ovládnutie

04.05.2024

Šípková Ruženka z paláca pionierov a mládeže sa neočakávane kriticky vyjadrila k spoločenskému dianiu v dvojkrížovom trojkopčí. Vyslovila myšlienku, „K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií“. Zaujímavá myšlienka, zasluhujúca si malé zamyslenie. Naozaj v nejakej demokracii môže byť do určitej miery aktuálna. Pretrvávajúca totálna [...]

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 233
Celková čítanosť: 826493x
Priemerná čítanosť článkov: 3547x

Autor blogu

Kategórie