Založ si blog

Dobre bude

Tak odpovedá na dobiedzavé, otravné otázky redaktorov verejnoprávnych ale aj svojprávnych médií unikajúci, arogantný, narcistický harlekýn a hochštapler trnavský, s pred zrkadlom nacvičovaným, ignorantským úškľabkom.

Ako každá správna sľubotechna, hocijaký prísľub doplní aspoň dvomi nezmyselnými a podľa možnosti nesplniteľnými podmienkami.

A kedy bude naozaj dobre?

Keď šípková Ruženka pri hodnotení stavu našej krajiny a spoločnosti zloží ružové okuliare a začne zdroje problémov otvorene a pravdivo menovať bez snahy udržať krajší obraz, než v skutočnosti je.

Keď sa volebné zákony zosúladia s platnou ústavou tak, aby sa totalita viacerých politických strán nahradila skutočnou občianskou demokraciou.

Keď sa politické strany a iné ideologické spolky, hnutia, združenia, komory, aliancie a čertvie ešte ako sa volajú, v súlade s ústavou prestanú financovať zo štátneho rozpočtu, a budú sa živiť z členských príspevkov, prípadne z darov, ale výlučne len od fyzických osôb.

Keď aj náš dôchodca si bude môcť dovoliť občas nejaký výlet, napríklad loďou k Čiernemu moru a späť ako iní európski dôchodcovia, a nebude sa musieť vďaka neomylným, dobroprajným straníkom denne rozhodovať, či si môže dovoliť kúpiť tri rohlíky alebo len dva, keď chce prežiť do najbližšieho termínu výplaty dôchodku.

Keď sa aspoň začne celospoločenská diskusia o smerovaní našej krajiny.

Snívať rojkom nikto nemôže zakázať, žiaľ hocijaké sny v dohľadnej dobe totality viacerých politických strán zostanú len nesplniteľnou túžbou.

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

Ako prežiť?

12.04.2024

Som vždy nesmierne prekvapený, keď straníci zo svorky štekajúcej na nikoho si nevšímajúcu karavánu začnú vyplakávať o straníckej výmene všetkých rozhodujúcich kádrov po voľbách, na vlastný obraz karavány, tiež o papalášstve, trafikách, rodinkárstve a podobných straníckych manieroch. Neinformovane sa však môžu tváriť len tí členovia najprogresívnejšie sa [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 228
Celková čítanosť: 787821x
Priemerná čítanosť článkov: 3455x

Autor blogu

Kategórie