Založ si blog

Vis a Mat

Vis a Mat sa v jeden krásny slnečný deň rozhodli šmahom ruky vyriešiť dlhodobo nimi samými a ich predchodcami zanedbávané problémy zdravotníctva. Mysleli si, že najlepšie sa to asi podarí napodobnením vysoko odborných postupov dvoch neomylných majstrov zo známej televíznej rozprávky.

Najsamprv Vis predložil nerealistickú požiadavku na zvýšenie platov lekárov, napodobujúc už raz úspešne uplatnený podobný postup.

Nato Mat s krvácajúcim srdcom sliepky sediacej na zlatých vajciach vypracoval protinávrh zvýšenia platov na úroveň našich bývalých spoluobčanov.

Vis nelenil a na verejnom zhromaždení prehlásil, že im vôbec nejde o platy ale o záchranu päťtisíc obetí ich znemožnenej činnosti alebo nečinnosti.

Mat sa nedal zahanbiť a vyrukoval s revolučnou myšlienkou vyriešenia problémov zdravotníctva predčasným vyplácaním vernostných odmien.

Vis to samozrejme odmietol a vrátil sa k pôvodnej požiadavke zvýšenia platov.

Rokovania medzi Visom a Matom budú pokračovať s vylúčením mediátora. To bolo asi nutné, veď prečo by mal načúvať nejaký záškodník vysoko erudovaným, bezchybným, vzájomne nepočúvaným monológom Visa a Mata.

Vis a Mat majú do konca mesiaca ešte dostatočný priestor na vlastnú reklamu, síce vytvárajúcu spoločenskú hystériu a psychický teror občanov, naozaj odkázaných na kvalitné a neodkladné služby zdravotníctva, to ich však zjavne nezaujíma.

Po ukončení folklórneho predstavenia budú v pohode pokračovať v oficiálne alebo neoficiálne dobre platených straníckych, štátnych, odborárskych alebo zdravotníckych funkciách, aj z peňazí daňových poplatníkov.

Samozrejme len z peňazí tých, ktorí vysoko odborné, zodpovedné konanie Visa, Mata a im podobných majstrov, preventívne, zatiaľ bezdôvodne, odkladajúcich nevyhnutnú plánovanú zdravotnícku starostlivosť bez znalosti výsledku rokovaní Visa a Mata, prežijú.

A keby náhodou občania alebo zdravotníci začali premýšľať nad smerovaním tejto krajiny, vždy sa vymyslí nejaká nová téma na folklórne slávnosti odvádzajúce pozornosť od omnoho pálčivejších problémov v živote spoločnosti.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Zuzana Dolinková

PS, KDH a hnutie Slovensko zbierajú podpisy na odvolanie Dolinkovej

29.04.2024 15:42, aktualizované: 17:24

Na odchod ministerky vidia viacero dôvodov, najmä ohrozovanie eurofondov a "netransparentné" rozhodnutie v súvislosti s výstavbou nemocnice na Rázsochách.

Vladimír Pčolinský

Súdny proces v kauze exšéfa SIS Pčolinského by sa mal začať 30. mája

29.04.2024 15:20

Pôvodné obvinenie Pčolinského zrušila Generálna prokuratúra SR

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 807035x
Priemerná čítanosť článkov: 3494x

Autor blogu

Kategórie