Založ si blog

Stavba

Skupina, straníckymi klamármi, počas takzvaných demokratických volieb podvedených občanov, zadala realizáciu svojej vysnívanej stavby najmúdrejšie a najpracovitejšie sa tváriacej straníckej stavebnej čate.

Žiaľ pomýlenci jej neurčili ako má stavba vyzerať, ani žiadny termín ukončenia stavby ani jej časti, žiadnu cenu za dielo a vôbec žiadne sankcie za opomenutie jej realizácie, v súlade so zaužívanou praxou v predstieranej demokracii.

Stranícka stavebná čata je priebežne, výnimočne dobre platená, nezávisle od toho, či vykonáva niečo zmysluplné pre realizáciu stavby, alebo sa zaoberá len vlastnou straníckou reklamou, debatujúc o interných, straníckych, žabomyších problémoch, veď pomýlenci im dali k dispozícii svoje financie bez hocijakých podmienok, a možnosti verejnej kontroly ich používania.

Stranícka stavebná čata sa rozdelila na koaličníkov a opozičníkov, nezabudnúc ani na bigotne deklarovanú a presadzovanú stranícku príslušnosť. Takto mohla začať nekonečnú, neplodnú debatu o tom, či vôbec začať pracovať, keď áno, ako by mali začať, čo by malo byť výsledkom realizácie stavby, zjavne ovplyvnený syndrómom dvoch najznámejších pánov, obyčajne postihujúcim osoby v pokročilom veku, zabúdajúc načo ju pomýlení voliči najali, alebo ju len jednoducho postihla vlčia slepota, a pre svoje čisto stranícke potreby nevidia ďalej od svojho straníckeho nosa.

A robota na stavbe kľudne stojí, však nie je zajac neutečie.

Krompáče, lopaty a ostatné náradie pomaly ale isto hrdzavejú nepovšimnuto opreté niekde v kúte.

Vysnívaná stavba, ktorá by pomohla dvojkrížovému trojkopčiu trošku zrýchliť plazenie sa za okolitými krajinami, zostane naďalej len snom.

Demokraticky sa tváriaca, atomizovaná, stranícka stavebná čata bude naďalej v pohodlí diskutovať o tom, ako bez pohnutia malíčkom vybuduje kýžený rozvinutý, potemkinovský kapitalizmus s ľudskou tvárou, uprednostňujúci diktatúru a výnimočné postavenie viacerých lenivých, nekompetentných politických strán.

Stranícka stavebná čata bude všemožne brzdiť realizáciu hocijakej stavby, a ak jej nemôže zabrániť, bude prácu na stavbe aspoň neustále odkladať, však ešte nie je všetkým straníckym hodovým dňom koniec.

Pár správ

18.05.2024

Dve správy z tej istej spravodajskej relácie verejnoprávnej televízie: Novovzniknuté ministerstvo športu a cestovania sa po siahodlhom, neúspešnom hľadaní priestorov pre svoju činnosť stane nájomníkom súkromnej investičnej spoločnosti. Vraj dvojkrížové trojkopčie nemá k dispozícii žiadne vhodné priestory, kam by sa mohlo uchýliť. Verejnoprávna televízia údajne už [...]

Skvosty prírody

15.05.2024

Chochlačka vrkočatá Kačicovitý vodný vták, menší ako všeobecne známa kačica divá. Samček je čierno operený na hrudi, hlave a chrbte, s rôznofarebnými kovovými odleskami v oblasti hlavy a krku. Boky a brucho má biele. Samička je operená hnedo, na hrudi, hlave a chrbte tmavšie, na bokoch a bruchu bledšie. Samček aj samička majú sivý zobák s čiernou špicou, výrazné [...]

Márne ilúzie Honťana

10.05.2024

Narodil sa ako jedno zo štyroch detí sluhu miestneho pána grófa. Dovolili mu ukončiť ľudovú školu, potom musel začať pomáhať kŕmiť hladné rodinné krky. Mohol len snívať o nejakom ďalšom štúdiu. Pán gróf nikdy neodmenil svojich sluhov tak štedro, aby ich deti sa mohli vymaniť spod jeho vplyvu, a nestali sa jeho ďalšími sluhami. V čase jeho mladosti začali duť nové [...]

Benjamin Netanjahu / Benny Ganc /

Ganc dal Netanjahuovi ultimátum, požaduje do 8. júna plán pre Gazu

18.05.2024 22:05

Premiér jeho návrhy označil za eufemizmy, ktoré predznamenávajú porážku Izraela.

tbilisi, gruzínsko, protest

Gruzínska prezidentka vetovala sporný zákon o zahraničnom vplyve

18.05.2024 17:08

Vládna strana Gruzínsky sen má však v parlamente dosť poslancov, aby veto hlavy štátu prehlasovala.

handlová, fico, atentát

NAKA obvinila osobu, ktorá sa mala vyhrážať ministrovi a poslancom cez sociálnu sieť

18.05.2024 15:10

Prokurátor sa stotožnil s podnetom polície na vzatie obvineného do väzby, rozhodne o nej súd.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 236
Celková čítanosť: 850831x
Priemerná čítanosť článkov: 3605x

Autor blogu

Kategórie