Založ si blog

Export najlepších

S obrovským prekvapením som zaregistroval oznámenie predsedu najsociálnejšej a najdemokratickejšej strany, týkajúce sa vyslania najusilovnejšieho, narcistického, rodenými vlohami obdarovaného upratovača na nepriateľské európske územie. Také nehorázne plytvanie nenahraditeľnými ľudskými zdrojmi.

Prácechtivý, sebestredný upratovač tam určite nájde, pre svoje plné uplatnenie, oveľa väčšie množstvo modrých vlajok so žltými hviezdičkami ako v dvojkrížovom trojkopčí, aby aj tam presvedčil ostatných straníkov o svojich nenahraditeľných kvalitách.

Bude si však musieť trošku dať pozor, lebo v kráľovstve ani v susednej republike, hostiacich európsky stranícky košiar možno neprijmú s takou ľahostajnosťou náhradu portrétov aktuálneho kráľa alebo prezidenta portrétom juhoamerického revolucionára, ako v jeho rodisku.

Divím sa, že pri každodennom masírovaní myslenia občanov hrozbou odlivu mladých mozgov do zahraničia nikto nezačal protestovať voči exportu najlepších straníckych upratovačov mimo vlasti. Takto nám konkurujúce krajiny asi nikdy nedobehneme.

Najlepší stranícky upratovači by mohli aj doma vyfasovať metlu, lopatu a fúrik, a s ich pomocou vykonať kus užitočnej práce v oblasti, v ktorej by možno nič nepokazili.

A aj bezohľadní, straníckou ideológiou sebeckosti a samoľúbosti vychovaní, bordelárski občania by mohli naďalej bez zábran a hanby rozhadzovať smeti všade kade chodia, veď by ich mal kto po nich upratať.

Pár správ

18.05.2024

Dve správy z tej istej spravodajskej relácie verejnoprávnej televízie: Novovzniknuté ministerstvo športu a cestovania sa po siahodlhom, neúspešnom hľadaní priestorov pre svoju činnosť stane nájomníkom súkromnej investičnej spoločnosti. Vraj dvojkrížové trojkopčie nemá k dispozícii žiadne vhodné priestory, kam by sa mohlo uchýliť. Verejnoprávna televízia údajne už [...]

Skvosty prírody

15.05.2024

Chochlačka vrkočatá Kačicovitý vodný vták, menší ako všeobecne známa kačica divá. Samček je čierno operený na hrudi, hlave a chrbte, s rôznofarebnými kovovými odleskami v oblasti hlavy a krku. Boky a brucho má biele. Samička je operená hnedo, na hrudi, hlave a chrbte tmavšie, na bokoch a bruchu bledšie. Samček aj samička majú sivý zobák s čiernou špicou, výrazné [...]

Márne ilúzie Honťana

10.05.2024

Narodil sa ako jedno zo štyroch detí sluhu miestneho pána grófa. Dovolili mu ukončiť ľudovú školu, potom musel začať pomáhať kŕmiť hladné rodinné krky. Mohol len snívať o nejakom ďalšom štúdiu. Pán gróf nikdy neodmenil svojich sluhov tak štedro, aby ich deti sa mohli vymaniť spod jeho vplyvu, a nestali sa jeho ďalšími sluhami. V čase jeho mladosti začali duť nové [...]

India, hory, Himaláje, Dharmsala

Telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu zniesli zo Šiša Pangmy

19.05.2024 06:12

Tím horolezcov zniesol telá americkej horolezkyne a jej nepálskeho sprievodcu, ktorí vlani zahynuli v lavíne na hore Šiša Pangma v Tibete.

ŠTS, Kaliňák

Prísne opatrenia a sľub atentátnika. Súd ho poslal do väzby: Fica čakajú kľúčové hodiny, politici sa hádajú

19.05.2024 06:00

Premiér je pri vedomí a Kaliňák od neho dostal inštrukcie, vláda funguje ďalej. Atentátnika poslal súd do väzby, no rozhodnutie nie je právoplatné.

Ukrajina, Anulia

Bol taký hladný, že žul ešte živú krysu, a Rusi ho bili. Ukrajinský vojak opísal peklo v zajatí

19.05.2024 06:00

Ukrajinský vojak Oleksij Anulia strávil v ruskom väzení takmer 10 mesiacov a bolo to ako stupňujúce sa peklo na zemi.

Benjamin Netanjahu / Benny Ganc /

Ganc dal Netanjahuovi ultimátum, požaduje do 8. júna plán pre Gazu

18.05.2024 22:05

Premiér jeho návrhy označil za eufemizmy, ktoré predznamenávajú porážku Izraela.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 236
Celková čítanosť: 852509x
Priemerná čítanosť článkov: 3612x

Autor blogu

Kategórie