Založ si blog

Papiňák zabijak

Jedna pracovitá dáma sa rozhodla podeliť s čitateľkami o svoj dramatický zážitok pri varení.

Neoceniteľný tlakový hrniec pri varení fazule jednoducho vybuchol, preto odporúča ostatným dámam tak nevariť.

Asi z neinformovanosti. Každý slušný tlakový hrniec má zabudované minimálne dva poistné prvky. Prvým je regulačný ventil tlaku v hrnci, ktorý vždy vypustí každý pretlak, presahujúci nastavenú hodnotu. Pre prípad poruchy regulačného ventilu z hocijakého dôvodu je k dispozícii poistný ventil, ktorý sa musí preraziť pri nižšom tlaku, ako tlak pri ktorom môže hrniec vybuchnúť. Takže výbuch dobrého hrnca, bez neodborného zásahu do poistných prvkov, nemôže ani teoreticky nastať.

Čo sa mohlo stať v kuchyni dotknutej dámy naznačujú ňou uvedené ďalšie informácie. Že vraj papiňák občas vypúšťal paru bokom, čo môže byť prejavom nefunkčnosti regulačného tlakového ventilu.

Pravdepodobne najväčšiu vypovedaciu hodnotu však má asi jej informácia o tom, že hrniec bol z tých drahších, značky nepredávanej bežne v obchodoch, so sľúbenou doživotnou zárukou.

Informácia naznačuje, že sa možno jednalo o riad od takzvaných šmejdov, ktorí vám v sprievode krásnych marketingových rečí predajú za premrštenú cenu hocičo, spoľahnúc sa na nemožnú reklamáciu, nehovoriac už o prípadnej náhrade škody spôsobenej nefunkčným brakom.

Prosím všetky dámy, ak chcú predísť podobným malérom, aby si pred použitím hocijakého domáceho technického zariadenia podrobne preštudovali návod na jeho použitie a všetky jeho funkcie.

Pokiaľ nemáte na to potrebnú trpezlivosť a vlohy, nehanbite sa a poproste niekoho, aby to spravil za vás a naučil vás zariadenie správne používať, vrátane úkonov potrebných pred použitím, počas používania a po použití.

Prajem vám veľa príjemných chvíľ pri vedomom používaní užitočných domácich pomocníkov, kúpených od zodpovedných predajcov.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Fico, Blaha

Iniciatíva Munícia pre Ukrajinu vyzvala Fica, aby zdvojnásobil vyzbieranú sumu

29.04.2024 19:36

Zároveň premiéra vyzvali, aby sa jasne vyjadril a prehodnotil svoj postoj k českej iniciatíve.

Filip Kuffa

Demokrati namietajú účasť Gregora Kuffu na rokovaniach, jeho brat hovorí o výmysloch

29.04.2024 18:56

Ako príklad uviedla mimoparlamentná strana rokovanie k návštevnému poriadku Tatranského národného parku.

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 807088x
Priemerná čítanosť článkov: 3494x

Autor blogu

Kategórie