Založ si blog

Retardéry

Vždy ma začne svrbieť, a to nielen stred chrbta, keď som nútený hocičo vybavovať v niektorom úrade alebo inštitúcii,

Najnovšie sa mi moja predčasná alergická reakcia potvrdí hneď, ak vo vstupnom priestore uvidím panel s dotykovou obrazovkou, pred ktorým prešľapuje skupinka spolualergikov, študujúcich ako sa preklikať k lístočku s poradovým číslom. Niektoré úrady a inštitúcie už pokročili a k panelu so zavádzajúcimi údajmi postavili osobu vysvetľujúcu ako treba vyťukať v paneli zamaskovanú, konkrétnu vec na vybavenie.

Šťastný majiteľ poradového čísla môže s radostným očakávaním vstúpiť do úradníckej svätyne.

Na centrálnom informačnom paneli môže netrpezlivo sledovať, v ktorom okienku sa aké poradové číslo vybavuje. To by vlastne ani nemusel, lebo na zmenu údajov na centrálnom paneli ho upozorní, zo začiatku príjemný, postupom času otravujúci zvukový signál. Ten sa obyčajne v určených časových intervaloch opakuje tri krát, ako zvonenie pred začiatkom predstavenia v divadle, pokiaľ sa nový klient švihnutím čarovného prútika, alebo aspoň svižným poklusom nedostaví k okienku. V tom čase samozrejme robota stojí na nemalé potešenie nerôznych, ďalších čakajúcich klientov ale aj úradníkov.

Aby si klienti určite nemohli vymýšľať nejaké teórie o tom, kedy zhruba teoreticky prídu na rad, sú niekde zavedené osobitné poradové čísla na jednotlivé agendy, aj keď všetky sú vybavované vo všetkých okienkach.

Klienti strácajúci trpezlivosť sledovať centrálny panel a zvukové signály, alebo jednoducho nemajúci dostatok voľného času, prípadne potrebujúci ísť na toaletu si odskočia, alebo znechutene odchádzajú.

Postupom času sa tak množí počet zvukových znamení ohlasujúcich tromi opakovaniami, že sa čaká na nového neprítomného klienta a práca stojí.

Medzitým by napríklad na takej pošte bolo možné vybaviť niekoľko ďalších klientov, čakajúcich na štandardné služby, bežne vybavované za niekoľko sekúnd.

Panely svietiace a spievajúce ako vianočné stromčeky sú možno viditeľnou reklamou novej metly, ale málokedy urýchlia výkon práce.

Čo tak namiesto bombastických retardovaných retardérov práce obsadiť potrebný počet okienok personálom a usilovne začať priebežne pracovať?

Ovládnutie

04.05.2024

Šípková Ruženka z paláca pionierov a mládeže sa neočakávane kriticky vyjadrila k spoločenskému dianiu v dvojkrížovom trojkopčí. Vyslovila myšlienku, „K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií“. Zaujímavá myšlienka, zasluhujúca si malé zamyslenie. Naozaj v nejakej demokracii môže byť do určitej miery aktuálna. Pretrvávajúca totálna [...]

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Matthias Ecke

Skupina útočníkov napadla a zranila europoslanca SPD Eckeho. Museli ho operovať

04.05.2024 17:39

Krajinskí predsedovia SPD uviedli, že útok je varovným signálom pre všetkých v Nemecku a známkou toho, že stúpenci krajnej pravice sú už celkom bez zábran.

Irán / Vojnová loď /

Iránska vojenská loď Šahíd Mahdaví prekročila prvýkrát rovník

04.05.2024 17:28

Je to údajne prvýkrát, čo Irán vyslal loď svojho námorníctva na takúto diaľkovú misiu.

Eurovoľby 2024

Strany môžu na kampaň v eurovoľbách minúť najviac tri milióny eur

04.05.2024 16:13

Pri volebnej koalícii platí tento limit zvlášť pre každú stranu.

Kim Čong-un

Pieseň oslavujúca diktátora Kima sa stala hitom TikToku. Skladba má nové, alarmujúce posolstvo

04.05.2024 15:27

Pieseň "Priateľský otec" vzbudila záujem hlavne medzi užívateľmi generácie Z. Nie je to prvá pieseň venovaná Kimovi, je tu ale viditeľný odklon v použitom jazyku a slovníku.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 819492x
Priemerná čítanosť článkov: 3532x

Autor blogu

Kategórie