Založ si blog

Zmŕtvychvstanie

Prežívame obdobie, v ktorom viacerí veriaci častejšie myslia na možné, sľubované vzkriesenie. Zatiaľ sa to podľa legendy podarilo len jednému nazaretskému revolucionárovi, ktorého za jeho názory zajali rímski vojaci. Na koho objednávku ho popravili ostáva záhadou. Rimania svojich zajatcov obyčajne odsúdili na krvavé boje v aréne, pre pobavenie ctihodných rímskych občanov.

Priekopník nového myslenia sa však napriek poprave stal najvýraznejšou osobnosťou doteraz neprekonateľne úspešnej marketingovej kampane.

Jedným z jej prínosov má byť aj zmŕtvychvstanie. Neviem si predstaviť, kam by sa pomestili všetci zmŕtvychvstanuvší na obmedzenom priestore zemegule. Asi poputujú na iné, ľudstvom nepoznané časti univerza. Bolo by zaujímavé vedieť ako si zvykajú na nové, nepoznané životné podmienky.

Najúspešnejšou reklamnou kampaňou sa vytvoril aj obdiv k popravnému nástroju. Jeho rôzne podoby sa nachádzajú všade okolo nás, už v iritujúcom počte, ďaleko prekonávajúcom množstvo hocijakých reklamných tabúľ.

Za zamyslenie stojí aj skutočnosť, že elektrické kreslo, povraz, umŕtvujúca injekcia ani gilotína sa nikdy nepoužili ako predmet úspešnej reklamy, i keď sa podieľali na odchode iných revolucionárov z tohto sveta.

Pre naplnenie potrieb rojkov, túžiacich po potvrdení možnosti vzkriesenia, sa naši samoľúbi, demokratickí straníci obetujú, a na všeobecné potešenie svojich milovníkov vstanú v rámci predčasnovolebnej kampane z mŕtvych, aspoň ako placebo skutočného vzkriesenia.

Prvé lastovičky prinášajúce volebnú jeseň sa už objavili na reklamných tabuliach. Onedlho sa však začnú množiť podstatne rýchlejšie ako hlodavce. Začnú sa aktivizovať, dúfajúc vo veľmi krátku pamäť voličov, rýchlo zabúdajúcich na ich výnimočné činy v predchádzajúcom straníckom živote. Je to pre nich zároveň aj čas nácviku nových silených úškľabkov pred zrkadlom a čas vymýšľania nových, nesplniteľných a nikým nekontrolovaných sľubov.

Žiaľ po jesenných predčasných voľbách opäť bude pokračovať, navzájom medzi straníkmi neškodný, koalično-opozičný cirkus, ignorujúci potreby občanov, možno aj s pár novými narcistickými, straníckymi aktérmi ale určite aj s kopou vzkriesených straníckych politikov a iných straníkom blízkych vykopávok.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák sa znova postaví pred súd a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15, aktualizované: 08:00

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

vojna na Ukrajine, Kyjev

ONLINE: Bomby padajú na Odesu, Zelenskyj čistil tajnú službu

02.05.2024 06:10, aktualizované: 07:45

Odesa je častým terčom ruských útokov, tentoraz raketa zasiahla centrum veľkej kuriérskej spoločnosti. Zelenskyj odvolával v tajnej službe.

NATO, Ukrajina

Varovaní pred vojnou s Ruskom pribúda. Myslí si Moskva, že sa jej Západ bojí?

02.05.2024 06:00

Ak bude Rusko na Ukrajine úspešné, nielenže bude mať skúsenejšiu a bojmi preverenú armádu, ale bude aj povzbudené pokračovať v agresii proti susedom.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 813019x
Priemerná čítanosť článkov: 3520x

Autor blogu

Kategórie