Založ si blog

Vítaní hostia

Nie je to tak dávno, keď pomýlený východniarsky krajčír pozval v mene ľudu, bez jeho opýtania, na dočasnú návštevu dobrých, bratských susedov nášho bývalého spoločného štátu. Jednému zo susedov sa u nás tak zapáčilo, že tu vydržal niečo okolo dvadsať rokov.

Ale ako sa hovorí, každý hosť je najlepší, keď už konečne odchádza. Preto na rokovaní o harmonograme odsunu bratských vojsk, počas prestávok na stravovanie, vždy odznela z hracej skrinky pesnička Běž domú Ivane čeká tě Nataša, pre nemalé potešenie hostí, chystajúcich sa konečne na cestu domov.

Ktosi tvrdí, že dvakrát nevstúpiš do tej istej rieky. Zdá sa, že náš zahraničný minister chce skôr potvrdiť zákonitosť opakovania sa dejín, vždy na inej úrovni.

Zahraniční ministri sa na to totiž rozhodli, že chcú prítomnosť nových hostí a to nielen dočasnú ale trvalú.

V dvojkrížovom trojkopčí by sa jednalo o niekoľko tisíc trvale prítomných zahraničných militantov.

Rozmýšľajúci občania si možno spomenú na nedávne vyjadrenia brániaceho ministra týkajúce sa jedného stredoslovenského letiska.

Východní militanti boli zhruba osemnásť rokov, po nežiaducich prejavoch svojej nátury, zatvorení v kasárňach. Výnimkou boli len dôstojníci, u ktorých sa predpokladal určitý stupeň prirodzenej inteligencie.

Ohľadne pravdepodobného chovania sa západných militantov si každý môže prečítať Vrchárku Alberta Moraviu.

Skladatelia a textári môžu začať tvoriť novú výstižnú pesničku na rozlúčku. Len či ešte bude príležitosť ju odchádzajúcim hosťom zahrať?

Ovládnutie

04.05.2024

Šípková Ruženka z paláca pionierov a mládeže sa neočakávane kriticky vyjadrila k spoločenskému dianiu v dvojkrížovom trojkopčí. Vyslovila myšlienku, „K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií“. Zaujímavá myšlienka, zasluhujúca si malé zamyslenie. Naozaj v nejakej demokracii môže byť do určitej miery aktuálna. Pretrvávajúca totálna [...]

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

pravoslávny chrám, interiér, Nová Baňa

Pravoslávni kresťania slávia Paschu - Christovo zmŕtvychvstanie

05.05.2024 07:51

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete v nedeľu oslavujú najväčší kresťanský sviatok Christovo zmŕtvychvstanie - Paschu.

vojna na Ukrajine, Rusko, Petrohrad

ONLINE: Kyjev s našou pomocu môže opäť útočiť v roku 2025, verí Biely dom

05.05.2024 07:25

Ukrajina so schválenou vojenskou pomocou Spojených štátov udrží obranu a v roku 2025 môže aj zaútočiť, uviedol Jake Sullivan.

nôž, krv, zranenie

Zradikalizovaný mladík pobodal muža v Perthe, austrálska polícia ho zastrelila

05.05.2024 06:22

Polícia na západe Austrálie zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu.

Czech Republic V4

Babiš s ruskými vlajočkami na lícach a nevydarený náhradník exministerky. Strelila si Fialova vláda až tri rýchle vlastné góly?

05.05.2024 06:00

Europoslanec sa hanbí za predvolebnú antikampaň svojich straníckych kolegov a dianie okolo odvolania ministerky vyzerá ako politická tragikomédia.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 820472x
Priemerná čítanosť článkov: 3537x

Autor blogu

Kategórie