Založ si blog

Zmŕtvychvstanie

Prežívame obdobie, v ktorom viacerí veriaci častejšie myslia na možné, sľubované vzkriesenie. Zatiaľ sa to podľa legendy podarilo len jednému nazaretskému revolucionárovi, ktorého za jeho názory zajali rímski vojaci. Na koho objednávku ho popravili ostáva záhadou. Rimania svojich zajatcov obyčajne odsúdili na krvavé boje v aréne, pre pobavenie ctihodných rímskych občanov.

Priekopník nového myslenia sa však napriek poprave stal najvýraznejšou osobnosťou doteraz neprekonateľne úspešnej marketingovej kampane.

Jedným z jej prínosov má byť aj zmŕtvychvstanie. Neviem si predstaviť, kam by sa pomestili všetci zmŕtvychvstanuvší na obmedzenom priestore zemegule. Asi poputujú na iné, ľudstvom nepoznané časti univerza. Bolo by zaujímavé vedieť ako si zvykajú na nové, nepoznané životné podmienky.

Najúspešnejšou reklamnou kampaňou sa vytvoril aj obdiv k popravnému nástroju. Jeho rôzne podoby sa nachádzajú všade okolo nás, už v iritujúcom počte, ďaleko prekonávajúcom množstvo hocijakých reklamných tabúľ.

Za zamyslenie stojí aj skutočnosť, že elektrické kreslo, povraz, umŕtvujúca injekcia ani gilotína sa nikdy nepoužili ako predmet úspešnej reklamy, i keď sa podieľali na odchode iných revolucionárov z tohto sveta.

Pre naplnenie potrieb rojkov, túžiacich po potvrdení možnosti vzkriesenia, sa naši samoľúbi, demokratickí straníci obetujú, a na všeobecné potešenie svojich milovníkov vstanú v rámci predčasnovolebnej kampane z mŕtvych, aspoň ako placebo skutočného vzkriesenia.

Prvé lastovičky prinášajúce volebnú jeseň sa už objavili na reklamných tabuliach. Onedlho sa však začnú množiť podstatne rýchlejšie ako hlodavce. Začnú sa aktivizovať, dúfajúc vo veľmi krátku pamäť voličov, rýchlo zabúdajúcich na ich výnimočné činy v predchádzajúcom straníckom živote. Je to pre nich zároveň aj čas nácviku nových silených úškľabkov pred zrkadlom a čas vymýšľania nových, nesplniteľných a nikým nekontrolovaných sľubov.

Žiaľ po jesenných predčasných voľbách opäť bude pokračovať, navzájom medzi straníkmi neškodný, koalično-opozičný cirkus, ignorujúci potreby občanov, možno aj s pár novými narcistickými, straníckymi aktérmi ale určite aj s kopou vzkriesených straníckych politikov a iných straníkom blízkych vykopávok.

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

Ako prežiť?

12.04.2024

Som vždy nesmierne prekvapený, keď straníci zo svorky štekajúcej na nikoho si nevšímajúcu karavánu začnú vyplakávať o straníckej výmene všetkých rozhodujúcich kádrov po voľbách, na vlastný obraz karavány, tiež o papalášstve, trafikách, rodinkárstve a podobných straníckych manieroch. Neinformovane sa však môžu tváriť len tí členovia najprogresívnejšie sa [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 228
Celková čítanosť: 784241x
Priemerná čítanosť článkov: 3440x

Autor blogu

Kategórie