Založ si blog

Mierotvorca

Cestovateľ spod Uralu na konferencii v rodisku poslednej veľkej revolúcie oznámil, že ich invázia k našim východným susedom je snahou zastaviť vojnu na Donbase, zúriacu od roku 2014.

Akurát namiesto vypustenia bielej holubice s olivovou ratolesťou, alebo vyvolania rokovaní medzi žoldniermi na oboch stranách pod dohľadom všetkým prijateľného sprostredkovateľa, rozšíril vojnu na skoro celé územie susedov.

Všetci militanti sú spokojní, keď pre iné nie, môžu sa bez ďalších nákladov zbaviť starých zbraní a streliva, vytvoriť možnosti nového zbrojenia s príslušným očakávaným tokom desiatkov.

Fúzkatý predchodca cestovateľa riešil bezvýchodiskový vojnový stav sebazachloštením. Samoľúby cestovateľ ho najpravdepodobnejšie nebude napodobňovať, takže skutočný mier u susedov je ešte žiaľ niekde vo hviezdach.

Ja sa len obávam, že Jožo Ozembuch z Hornej Dolnej sa od cestovateľa poučí, a namiesto toho, aby suseda, s ktorým sa už roky hašterí kvôli plotu obhrýzanému jeho kozou, pozval do krčmy pre uzmierenie na frťana s pivom, mu na opätovné spriatelenie šľahne sprava aj zľava.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Annalena Baerbocková

Baerbocková vyzýva na rozšírenie EÚ o krajiny západného Balkánu. Ide o šedú zónu využívanú Ruskom, tvrdí

29.04.2024 08:45

Medzi krajiny západného Balkánu sa radí Čierna Hora, Bosna a Hercegovina, Albánsko, Srbsko, Severné Macedónsko a Kosovo.

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 806899x
Priemerná čítanosť článkov: 3493x

Autor blogu

Kategórie