Založ si blog

Lex zaucho

Stranícky richtár Hornej Dolnej Jožo schytal od svojho bývalého kamaráta Fera, počas nedeľného futbalového zápasu dedinskej ligy, zopár neočakávaných, až mu v ušiach zaľahlo.

Niektorí to okamžite odsúdili a Joža nesmierne ľutovali.

Iní začali rozmýšľať, prečo sa Jožo po zvolení za richtára tak výrazne zmenil, a videl už len záujmy spolustraníkov, svojich priateľov a svoje vlastné. Zaznamenali, že Jožo už viacerým rôzne stúpil na otlak, ignoroval ich oprávnené záujmy, a najviac ich prekvapilo, že len Ferovi pretiekol pohár, a príslovie Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva sa v Hornej Dolnej nepotvrdilo už predtým častejšie.

Niektorí nemali na vec vyhranený názor, uvedomujúc si všetky nehanebné klamstvá beztrestne šírené všetkými miestnymi straníkmi, korí by sa navzájom najradšej utopili v lyžičke vody, bez výnimky.

Stranícky priatelia Joža chcú využiť túto ohavnú udalosť a navrhli, aby obec do smrti Joža a všetkých budúcich richtárov kŕmila, napájala aj šatila. Jožovi a jeho nasledovníkom treba vybudovať novú honosnú vilu s päť metrovým betónovým plotom okolo nej. Jožo a jeho nasledovníci budú smieť v budúcnosti ukazovať na verejnosti len v sprievode uniformovaných a neuniformovaných obecných pomáhačov a chráničov. Svoje servilné návrhy mienia presadiť čo najrýchlejšie, samozrejme bez vyžiadania názoru tých, ktorí to budú v budúcnosti financovať.

Niektorým nezbedníkom z dediny úplne prekvapivo napadlo, že by možno bolo vhodnejšie poslať Joža späť k svojim rodičom a učiteľom pre dlžné výchovné, a na doučovanie z všeobecne uznávaných, nestraníckych pravidiel slušného, ľudského správania a spolužitia.

Sever

27.09.2024

Každý rozmýšľajúci človek vidí a uvedomuje si, že dvojkrížové trojkopčie smeruje do záhuby, alebo aspoň do trvalej agónie. Tak ako sa dvaja hrdí, arogantní straníci občanov neopýtali na ich názor na delenie bývalej spoločnej republiky, tak isto sa nevzdelaní stranícki diletanti nikdy nepýtali na názor občanov, ohľadne očakávanej organizácie riadenia krajiny. [...]

Konsolidácia

24.09.2024

Návrh pána financministra na zvýšenie spotrebnej dane na knihy vyvolal obrovské pseudopobúrenie medzi štekajúcimi psami výlučne straníckeho košiara. Veď každú možnosť reklamy nezodpovedného opozičného tlčenia hubou treba náležite využiť. Priznám sa, čítam mnohým nepredstaviteľné množstvo kníh, ale nikdy v živote som sa nezaoberal výškou spotrebnej dane na ne. [...]

Banka

21.09.2024

Starší pán, ktorý si potrpí na pokoj je nútený navštíviť svoju banku. Nechce sa mu, ale čo už narobí. Naviac jeho banka v rámci zlepšovania služieb svojim klientom zrušila pobočku v susednej ulici, kde pokiaľ človek aj niečo chcel vybaviť, nielen pozdraviť pekné úradníčky, musel rátať asi s hodinou čakania a aj s približne hodinovým vybavovaním. Takže mu [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 263
Celková čítanosť: 1076579x
Priemerná čítanosť článkov: 4093x

Autor blogu

Kategórie