Založ si blog

Štatistika

Rozmýšľam nad štatistickými údajmi dvojkrížového trojkopčia za rok 2023.

Počas roka vzniklo vyše 11 tisíc dopravných nehôd. Zomrelo pri nich 265 osôb, ťažko sa zranilo 869.

Údaje o škodách spôsobených dopravnými nehodami som žiaľ nenašiel.

Vyše 12 tisíc osôb jazdilo preukázane pod vplyvom alkoholu.

O tom, koľko vodičov nedodržuje obmedzenia rýchlosti a koľko ich nedodržuje zákonné pravidlá týkajúce sa jazdy cez železničné priecestie, ohrozujúc nielen seba, ale aj množstvo iných ľudí, si každý môže spraviť vlastný obraz na základe svojich skúseností.

Štatistika tiež hovorí, že v roku 2023 bolo 12 stretnutí s medveďom s následkom ublíženia na zdraví.

Vychádzajúc z vyššie uvedených čísiel nechápem, komu a načo slúži antimedvedia hystéria, ktorej následkom je vyhlásenie mimoriadnej situácie na väčšine územia krajiny.

Nezaslúžili by si skôr patričnú a častejšiu pozornosť pyšní, arogantní, nenapraviteľní vodiči?

Márne čakám aj nejakú správu o tom, či si pomáhači a chrániči vôbec všimli narcistického, mikulášskeho vodiča, naháňajúceho nešťastného medveďa po meste z bezpečia svojej smradľavej plechovky, čo veľmi pravdepodobne výrazne prispelo k nešťastným udalostiam.

Lúčenie

15.06.2024

Všetko raz skončí. Nastal čas. Pani prezidentka sa rozlúčila s funkciou, službou občanom aj s domom pionierov a mládeže. Lúčenie je obyčajne aj časom spomínania. Ako hrom z jasného neba pôsobil postup občianskej aktivistky za zabránenie vybudovania skládky smetí v Pezinku na úkor iných obcí do druhého kola prezidentských volieb. Jej súperom bol vyčačkaný, [...]

Podobnosti

11.06.2024

Malá malebná dedinka na južnom dvokrížovom trojkopčí. Z jednej strany neveľké kopčeky, z druhej jedna z väčších riek krajiny. Blížil sa koniec poslednej svetovej vojny. Nemci, utekajúci svinským galopom až zo sovietskych stepí, sa usadili v dedine s úmyslom trochu si odpočinúť, ale v prvom rade, po zničení všetkých mostov v okolí, aj zabrániť postupu červenej [...]

Skvosty prírody

08.06.2024

Sliepočka zelenonohá Vodný vták veľkosťou prirovnateľný menším druhom holubov. Jej typickými poznávacími znameniami sú červený zobák so žltou špičkou prechádzajúci do červeného rohovinového čela, nohy zelenožltej farby s červeným pásikom pod začiatkom operenia. Perie na chrbte a krídlach má hnedosivé, na hlave, hrudi a spodku tela tmavosivé s modrastým [...]

Ursula von der Leyenová

V EÚ sa rozdeľuje moc, Slovensko bude zastupovať Pellegrini

17.06.2024 06:00

Prezident Peter Pellegrini dnes odcestuje do Bruselu, aby zastupoval Slovensko na neformálnom summite Európskej únie.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Do paláca prišla sociálna demokracia. Čo očakávajú od prezidenta Pellegriniho odborári, zamestnávatelia či pacienti? (anketa)

17.06.2024 06:00

Denník Pravda sa spýtal zástupcov pracujúcich, zamestnávateľov, pacientov či kultúrnej obce, čo od nového prezidenta Petra Pellegriniho očakávajú.

búranie, bytovka, Čadca

Namiesto bytovky parkovisko. Posledný obyvateľ stavbu opustil tesne pred zbúraním

17.06.2024 06:00

Ošarpanú budovu, ktorá stála v centre Čadce, zrovnali so zemou. Čo tam neskôr postavia, je zatiaľ otázne.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 242
Celková čítanosť: 903842x
Priemerná čítanosť článkov: 3735x

Autor blogu

Kategórie