Založ si blog

Prvé kolo

Máme ho za sebou, po podľa politológov nudnej predvolebnej kampani. Dokonca nikto z kandidátov, ani ten od koho sa to najviac očakávalo, nevytiahol žiadnu pecku. Jednoducho len bežný stranícky folklór dvojkrížového trojkopčia.

Volebné miestnosti boli vybavené klasicky, papierovou jednorazovou urnou a papundeklovou španielskou stenou, aby voliči nemohli navzájom odpisovať, prípadne aby mohli nerušene a nepozorovane zviesť svoj záverečný duševný boj pred konečným rozhodnutím.

Len neviem pochopiť tých ohromne konzervatívnych helvétov, ktorí aj pri oveľa väčšom počte volieb tvrdohlavo používajú nezničiteľné drevené urny vyrobené ich dedkami alebo aj pradedkami, občas čerstvo premaľované, a nevezmú si žiarivý príklad z východoeurópskeho neprekonateľného ekonomického a politického tigra.

Volebný lístok sa musel opäť založiť do obálky, aby volebná komisia si zaslúžila svoju odmenu aspoň vybaľovaním volebných lístkov. Už len čakám, kedy nejaký odpočinutý mozog nariadi obálku aj zalepovať, pre zachovanie listového tajomstva.

No čo už, aj niektorí priatelia priateľov si musia prísť na svoje, a keď neprší, aspoň kvapká.

Najúspešnejší kandidát asi počas volebného moratória už zabudol na svoje volebné heslo „Slúžiť ľuďom, nie politikom“. Na záberoch z povolebnej slávnostnej seanse som registroval veľa politikov, ešte viac straníkov a ľudí možno reprezentoval len kameraman a obsluhujúci personál.

Druhý úspešne postupujúci do druhého kola bojoval pod heslom „Dajme Slovensku pokoj, hrdosť a dôstojnosť“. Nechápem, prečo kandidát na prezidenta vyplývajúc z použitia prvej osoby množného čísla v svojom hesle uvažuje byť súčasťou nejakého kolektívneho darovacieho orgánu, alebo sa necíti na samostatné rozhodovanie a konanie bez straníckych barličiek?

Slovensko naozaj potrebuje pokoj, no namiesto hrdosti potrebuje v prvom rade jasné ciele a pracovitosť, a straníci, obzvlášť tí otŕčajúci sa v straníckom košiari takzvaných zástupcov ľudu, by mali byť vždy nasledovaniahodným príkladom.

Nech dopadne druhé kolo voľby prezidenta hocijako, je veľmi málo pravdepodobné, aby zvolená osoba mala gule na začatie dopredu na neúspech odsúdeného boja voči straníckemu pseudoriadeniu krajiny smerom do záhuby. Stranícky košiar nikoho iného už nikdy dobrovoľne k riadeniu krajiny nepripustí aj keby budúci prezident našiel odvahu nazývať veci ich pravými menami.

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 230
Celková čítanosť: 804525x
Priemerná čítanosť článkov: 3498x

Autor blogu

Kategórie