Založ si blog

Stavba

Skupina, straníckymi klamármi, počas takzvaných demokratických volieb podvedených občanov, zadala realizáciu svojej vysnívanej stavby najmúdrejšie a najpracovitejšie sa tváriacej straníckej stavebnej čate.

Žiaľ pomýlenci jej neurčili ako má stavba vyzerať, ani žiadny termín ukončenia stavby ani jej časti, žiadnu cenu za dielo a vôbec žiadne sankcie za opomenutie jej realizácie, v súlade so zaužívanou praxou v predstieranej demokracii.

Stranícka stavebná čata je priebežne, výnimočne dobre platená, nezávisle od toho, či vykonáva niečo zmysluplné pre realizáciu stavby, alebo sa zaoberá len vlastnou straníckou reklamou, debatujúc o interných, straníckych, žabomyších problémoch, veď pomýlenci im dali k dispozícii svoje financie bez hocijakých podmienok, a možnosti verejnej kontroly ich používania.

Stranícka stavebná čata sa rozdelila na koaličníkov a opozičníkov, nezabudnúc ani na bigotne deklarovanú a presadzovanú stranícku príslušnosť. Takto mohla začať nekonečnú, neplodnú debatu o tom, či vôbec začať pracovať, keď áno, ako by mali začať, čo by malo byť výsledkom realizácie stavby, zjavne ovplyvnený syndrómom dvoch najznámejších pánov, obyčajne postihujúcim osoby v pokročilom veku, zabúdajúc načo ju pomýlení voliči najali, alebo ju len jednoducho postihla vlčia slepota, a pre svoje čisto stranícke potreby nevidia ďalej od svojho straníckeho nosa.

A robota na stavbe kľudne stojí, však nie je zajac neutečie.

Krompáče, lopaty a ostatné náradie pomaly ale isto hrdzavejú nepovšimnuto opreté niekde v kúte.

Vysnívaná stavba, ktorá by pomohla dvojkrížovému trojkopčiu trošku zrýchliť plazenie sa za okolitými krajinami, zostane naďalej len snom.

Demokraticky sa tváriaca, atomizovaná, stranícka stavebná čata bude naďalej v pohodlí diskutovať o tom, ako bez pohnutia malíčkom vybuduje kýžený rozvinutý, potemkinovský kapitalizmus s ľudskou tvárou, uprednostňujúci diktatúru a výnimočné postavenie viacerých lenivých, nekompetentných politických strán.

Stranícka stavebná čata bude všemožne brzdiť realizáciu hocijakej stavby, a ak jej nemôže zabrániť, bude prácu na stavbe aspoň neustále odkladať, však ešte nie je všetkým straníckym hodovým dňom koniec.

Ovládnutie

04.05.2024

Šípková Ruženka z paláca pionierov a mládeže sa neočakávane kriticky vyjadrila k spoločenskému dianiu v dvojkrížovom trojkopčí. Vyslovila myšlienku, „K demokracii nepatrí snaha o politické ovládnutie médií“. Zaujímavá myšlienka, zasluhujúca si malé zamyslenie. Naozaj v nejakej demokracii môže byť do určitej miery aktuálna. Pretrvávajúca totálna [...]

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Luhansk / UA vojak / UA armáda /

Ďalšia pomoc Ukrajine za 50 miliárd dolárov? USA rokujú s krajinami G7

04.05.2024 11:00

Peniaze by mali byť splácané z neočakávaných ziskov zo štátnych ruských aktív mrazených prevažne v Európe, z ktorých stále plynú úroky.

Antony Blinken

Blinken: Súhlas s prímerím by pre Hamas nemal byť problém

04.05.2024 10:17

Hamas oznámil, že jeho delegácia sa vráti do Káhiry na rozhovory o dohode, ktorá by zastavila izraelskú ofenzívu v Gaze výmenou za prepustenie rukojemníkov.

Francúzsko ČSR Štefánik

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí Milan Rastislav Štefánik. Jeho životný príbeh je inšpiráciou aj v súčasnosti

04.05.2024 10:04

Pred 105 rokmi zahynul pri leteckom nešťastí v Ivanke pri Dunaji diplomat, vedec, štátnik, vojak a politik Milan Rastislav Štefánik.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 232
Celková čítanosť: 818697x
Priemerná čítanosť článkov: 3529x

Autor blogu

Kategórie