Založ si blog

Nadmerné zisky

Pán predseda čisto straníckeho košiara v rámci predčasnovolebnej reklamy si zobral na mušku banky. Očakáva od nich, že sa dobrovoľne podelia o svoje nadmerné zisky, a bol nesmierne prekvapený, keď sa stádovite nehrnuli naplniť jeho mediálne oznámený sen.

Ja sa im nedivím, vzhľadom k tomu, že v dvojkrížovom trojkopčí nie je v cenovom zákone určený konkrétny primeraný zisk, tým pádom ani nadmerný zisk, takže každý si ich môže prispôsobiť svojim aktuálnym potrebám, tak ako aj pán predseda košiara.

Čomu sa však veľmi divím je fakt, že v dvojkrížovom trojkopčí je veľmi veľa podnikateľov, ktorí využívajú benevolentný právny stav, a nimi uplatňovaná miera primeraného zisku možno aj rádovo prekračuje mieru zisku uplatňovanú bankami, a pán predseda košiara od nich nič neočakáva.

Občania by určite boli šťastím bez seba, keby sa aj v našej krajine zaviedla buď maximálna miera primeraného zisku alebo aspoň progresívne sa zvyšujúca daň podľa veľkosti uplatňovaného primeraného zisku, nehovoriac o obmedzení možností odpisovania daní podnikateľskými subjektmi. Možno by sa potom brakový tovar od východného draka už nepredával za nehorázne ceny, energie a potraviny u nás vyrobené za burzové ceny a podobne. Možno aj inflácia by sa umravnila, a ušlo by sa viac financií pre oblasti spoločného záujmu všetkých občanov.

Aj výrobca šnuptychlov by sa náramne potešil ich zvýšenej spotrebe horko plačúcimi podnikateľskými subjektmi, ktoré by museli pre dosiahnutie doterajšej úrovne svojich bezpracných ziskov aj viacej pracovať.

Skvosty prírody

28.04.2024

Korytnačka písmenková Vodný živočích s pôvodom z Ameriky. Prvé jedince sa v Európe zjavili začatím prvých plavieb do novoobjavenej Ameriky. Rýchlejším tempom sa začali vo voľnej prírode vyskytovať v minulom storočí. Pravdepodobne sa celkovým oteplením Zeme zlepšili podmienky na ich množenie. Nemalý podiel na raste ich počtu v prírode mali určite aj ohrdnuté [...]

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Niger / Rusko /

Ruské jednotky vstúpili na leteckú základňu v Nigeri, ktorá hostí americké sily

03.05.2024 09:07

Krok ruskej armády stavia americké a ruské jednotky do tesnej blízkosti v čase, keď sa vojenská a diplomatická rivalita oboch krajín čoraz viac vyostruje v súvislosti s konfliktom na Ukrajine.

Jekaterina Sobjanukova

Najbohatšia poslankyňa označila nezamestnaných Rusov za červy a rada by ich videla v pracovných táboroch

03.05.2024 08:00

Jelena Sobkaňuková tvrdí, že veľa ľudí nechce robiť. Bola preto zvedavá, čo si myslia ostatní poslanci o táboroch smutne známych zo Stalinovho obdobia.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 231
Celková čítanosť: 815786x
Priemerná čítanosť článkov: 3532x

Autor blogu

Kategórie