Založ si blog

Meškajúci budíček

Zdá sa, že bývalý sociálny minister si buď omylom zle nastavil budík, alebo mu pre akúsi poruchu výrazne meškal.

Oneskorene mu napadla veľmi dobrá myšlienka, začať ovplyvňovať ceny potravín štátnou konkurenciou výrobcom a obchodníkom. Škoda, že ju nezačal presadzovať v čase, keď bol on a jeho strana v pozícii niečo aj vykonať.

Dovolím si tvrdiť, že realizácia takejto myšlienky, by výrazne pomohla aj v iných odvetviach, ako napríklad v energetike, bytovej výstavbe a ďalších, kde trh je natoľko zdeformovaný egoistickými záujmami niektorých osôb, že hovoriť o jeho existencii je len utópiou.

Škoda, že sa myšlienka objavila až v čase, keď demokraticky sa tváriaci straníci už zlikvidovali všetky možnosti štátnej konkurencie v prospech spriatelených osôb, aj keď pozitívom je, že asi začínajú chápať, že aj zdravé trhové hospodárstvo treba vhodnými prostriedkami riadiť, nehovoriac vôbec o totálne zdeformovanom.

Vybudovanie novej štátnej konkurencie žiaľ nebude možné pre nepredstaviteľný odpor osôb užívajúcich si výhodu bezprácneho, ničím neregulovaného zisku a tiež rôznych priateľov priateľov prevádzkujúcich pre nich nenahraditeľné práčovne.

V neposlednom rade touto myšlienkou určite tiež nebudú ohúrení ani jeho vlastní stranícki kolegovia.

Hovorí sa, že každý zázrak trvá tri dni. Tento možno bude trvať o niečo dlhšie, ale určite neprežije tridsiaty september.

Verné zrkadlo

03.09.2024

Nehanbite sa, nahliadnite do flogu. Uvidíte tam skutočne verný obraz smerovania straníckeho dvojkrížového trojkopčia. Nedajte sa mýliť tričkami, ktoré tam aktuálne vidíte. Obrázky majú všeobecnú vypovedaciu hodnotu o celej samozvanej straníckej garde, obyčajne volenej drvivou menšinou oprávnených voličov. Uvidíte na nich pyšných, egoistických a diletantských [...]

Vedúci

30.08.2024

Hlboký, takzvaný socializmus. Stranícky súdruh vedúci dcérskeho podniku v banskom mestečku na hornej Nitre bez hanby poberá mzdu za nikdy nevykonanú prácu. Až tak mu narástol hrebienok, že ani nadriadení a straníci sa už na to nemohli len tak nevšímavo prizerať. Za trest ho namiesto prokuratúry poslali na južné dvojkrížové trojkopčie vykonávať funkciu vedúceho [...]

Skvosty prírody

14.08.2024

Drozd čvíkota Najväčší a najkrajšie sfarbený drozd, vyskytujúci sa u nás. Medzi vzhľadom samčeka a samičky nie je žiadny výrazný rozdiel. Na hlave a zadnej časti krku má tmavosivé, jemne modrasté perie. Hornú časť chrbta a krídla má hrdzavohnedú. Spodnú časť chrbta bledosivú. Konce krídiel a chvost skoro čierne, sivo obrúbené. Prednú časť krku a hruď má [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 257
Celková čítanosť: 1046636x
Priemerná čítanosť článkov: 4073x

Autor blogu

Kategórie