Založ si blog

Papiňák zabijak

Jedna pracovitá dáma sa rozhodla podeliť s čitateľkami o svoj dramatický zážitok pri varení.

Neoceniteľný tlakový hrniec pri varení fazule jednoducho vybuchol, preto odporúča ostatným dámam tak nevariť.

Asi z neinformovanosti. Každý slušný tlakový hrniec má zabudované minimálne dva poistné prvky. Prvým je regulačný ventil tlaku v hrnci, ktorý vždy vypustí každý pretlak, presahujúci nastavenú hodnotu. Pre prípad poruchy regulačného ventilu z hocijakého dôvodu je k dispozícii poistný ventil, ktorý sa musí preraziť pri nižšom tlaku, ako tlak pri ktorom môže hrniec vybuchnúť. Takže výbuch dobrého hrnca, bez neodborného zásahu do poistných prvkov, nemôže ani teoreticky nastať.

Čo sa mohlo stať v kuchyni dotknutej dámy naznačujú ňou uvedené ďalšie informácie. Že vraj papiňák občas vypúšťal paru bokom, čo môže byť prejavom nefunkčnosti regulačného tlakového ventilu.

Pravdepodobne najväčšiu vypovedaciu hodnotu však má asi jej informácia o tom, že hrniec bol z tých drahších, značky nepredávanej bežne v obchodoch, so sľúbenou doživotnou zárukou.

Informácia naznačuje, že sa možno jednalo o riad od takzvaných šmejdov, ktorí vám v sprievode krásnych marketingových rečí predajú za premrštenú cenu hocičo, spoľahnúc sa na nemožnú reklamáciu, nehovoriac už o prípadnej náhrade škody spôsobenej nefunkčným brakom.

Prosím všetky dámy, ak chcú predísť podobným malérom, aby si pred použitím hocijakého domáceho technického zariadenia podrobne preštudovali návod na jeho použitie a všetky jeho funkcie.

Pokiaľ nemáte na to potrebnú trpezlivosť a vlohy, nehanbite sa a poproste niekoho, aby to spravil za vás a naučil vás zariadenie správne používať, vrátane úkonov potrebných pred použitím, počas používania a po použití.

Prajem vám veľa príjemných chvíľ pri vedomom používaní užitočných domácich pomocníkov, kúpených od zodpovedných predajcov.

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Revolúcia na železnici

15.04.2024

Na železnici dvojkrížového trojkopčia sa pravdepodobne objavuje vlna nového, zatiaľ nepoznaného myslenia. V rámci neho železničiari zrušia na dvojkoľajnej trati zastavovanie siedmych osobných vlakov v smere do Kútov v momentálne dopravnými zamestnancami neobsadenej stanici Sekule. Dôvodom má byť bezpečnosť cestujúcich. Jeden by si myslel, že keď železničiari vedia [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 229
Celková čítanosť: 795168x
Priemerná čítanosť článkov: 3472x

Autor blogu

Kategórie