Založ si blog

Prezliekanie

V dvojkrížovom trojkopčí sa asi začína veľké prezliekanie straníkov. Žiaľ bude asi trvať až do jesene.

Dočasne poverený hájnik oznámil, že už nebude obyčajným človekom a nezávislou osobnosťou ale sa vydá vlastnou cestou. Časom uvidíme, v ktorom straníckom stáde sa vynorí.

Tiež bude zaujímavé sledovať ako na dočasného nestraníka, hľadajúceho svoju ďalšiu stranícku budúcnosť budú reagovať jeho ešte vždy stranícki kolegovia a stranícky košiar.

Určite budú musieť opustiť koalično-opozičné divadlo, ak budú chcieť čo i len slamku preložiť, budú sa snažiť vyhnúť nepísanému straníckemu folklóru, a najskôr začne stranícky cirkus, aký ešte dvojkrížové trojkopčie nevidelo.

Máme sa na čo tešiť, vrátane paviánov straníckej hydiny, a dokonca bez platenia vstupného. Hosanna straníckemu vedeniu krajiny pod Kriváňom.

Lúčenie

15.06.2024

Všetko raz skončí. Nastal čas. Pani prezidentka sa rozlúčila s funkciou, službou občanom aj s domom pionierov a mládeže. Lúčenie je obyčajne aj časom spomínania. Ako hrom z jasného neba pôsobil postup občianskej aktivistky za zabránenie vybudovania skládky smetí v Pezinku na úkor iných obcí do druhého kola prezidentských volieb. Jej súperom bol vyčačkaný, [...]

Podobnosti

11.06.2024

Malá malebná dedinka na južnom dvokrížovom trojkopčí. Z jednej strany neveľké kopčeky, z druhej jedna z väčších riek krajiny. Blížil sa koniec poslednej svetovej vojny. Nemci, utekajúci svinským galopom až zo sovietskych stepí, sa usadili v dedine s úmyslom trochu si odpočinúť, ale v prvom rade, po zničení všetkých mostov v okolí, aj zabrániť postupu červenej [...]

Skvosty prírody

08.06.2024

Sliepočka zelenonohá Vodný vták veľkosťou prirovnateľný menším druhom holubov. Jej typickými poznávacími znameniami sú červený zobák so žltou špičkou prechádzajúci do červeného rohovinového čela, nohy zelenožltej farby s červeným pásikom pod začiatkom operenia. Perie na chrbte a krídlach má hnedosivé, na hlave, hrudi a spodku tela tmavosivé s modrastým [...]

Migranti / Hraničný priechod /

Z Mexika do USA sa nelegálne pokúšalo dostať 1,4 milióna ľudí

17.06.2024 09:04

Podľa inštitútu bolo medzi utečencami a migrantmi aj približne 3000 maloletých bez sprievodu.

SR prezident Pellegrini inaugurácia BAX

Pellegrini ako vrchný veliteľ ozbrojených síl: Vojakom nerozkáže, no môže vyhlásiť vojnu

17.06.2024 08:00

Peter Pellegrini sa od sobotňajšieho poludnia nestal len prezidentom Slovenska, ale aj vrchným veliteľom ozbrojených síl.

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do paláca odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 08:55

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 242
Celková čítanosť: 903872x
Priemerná čítanosť článkov: 3735x

Autor blogu

Kategórie