Založ si blog

Lži

Neviem si predstaviť, kam môže dospieť spoločnosť prijímajúca za normálny život, založený na šírení nehanebných, bohapustých a účelových lží.

Teoreticky prdnutie uralského medveďa spustilo zdražovanie všetkého, ako sa nám to snažia nahovoriť rôzni ekonomickí odborníci prostredníctvom nezávisle sa tváriacich novinárov, ignorujúc všetky ostatné dôvody zdražovania, spočívajúce v nesprávnej organizácii, nehospodárnosti, zahŕňania rôznych nesúvisiacich, vedľajších a súkromných nákladov do ceny tovarov a služieb, rešpektujúc bez hocijakej reakcie aj ničím neodôvodnenú časť aktuálneho, nekonečného zdražovania.

Je zrejmé, že na rozhadzovanie štátnych peňazí všetkým vyvoleným, aj takým, ktorí nie sú na pomoc vôbec odkázaní, je potrebné získať peniaze za každú cenu.

Prekvapujúcim špecifikom dvojkrížového trojkopčia je znateľný pokles vybranej dane z pridanej hodnoty napriek bezbrehému zdražovaniu. Vysvetlením, môže byť neschopnosť príslušných orgánov účinne vykonávať svoje úlohy, alebo čo je asi menej pravdepodobné, že občania už museli obmedziť svoju spotrebu len na výrobky s menšou daňou.

Účelové používanie pojmov inflácia, marža pomáha zastierať v súčasnosti politicky prijateľné, bezbrehé zdražovanie.

Na obrovské prekvapenie všetkých rozmýšľajúcich občanov, sa minister zdravotníctva stal pre straníkov, ktorí ho pred nedávnym vymenovaním ospevovali ako záchrancu potápajúceho sa zdravotníctva, zo dňa na deň nepriateľom a záškodníkom. Lokajskí novinári sa pre istotu tvária, že si nevšimli ním uvádzané dôvody jeho odchodu, spočívajúce v korupčnom prostredí svojej činnosti a rôznych nevhodných tlakoch na jeho činnosť.

Spoločnosť vyvíjajúca sa ako neriadená strela, len formálne sledovaná diletantmi vymýšľajúcimi iba aktuálne potrebné lži na zastieranie svojej neodbornosti, a neschopnosti riadiť spoločnosť vysnívaným smerom, asi nemôže byť úspešná. Môže akurát tak vychovať novú generáciu revolucionárov nemilujúcich diletantov a klamstvo ako prostriedok maskovania neschopnosti a neodbornosti.

Vyváženosť

25.04.2024

Pán predseda najvedúcejšej, najmúdrejšej, strany, nikto nevie kam smerujúcej, roní krokodílie slzy nad nevyváženosťou vysielania verejnoprávnych médií tak intenzívne, že pomaly ale iste prehluší plač predsedu najprogresívnejšej strany nad možným ohrozením pseudodemokracie a pseudoslobody v dvojkrížovom trojkopčí. Nechápem prečo? Podľa posledných vyšetrení na mňa [...]

Obliekacie pravidlá

21.04.2024

Taká hanba. Nejakí nezodpovední turisti a turistky z dvojkrížového trojkopčia spôsobili nenapraviteľnú psychickú traumu najkultúrnejšej bývalej televíznej hlásateľke. Len si predstavte, na turistiku vo Venezii si obliekli obyčajné turistické odevy. Toto sa musí raz a navždy skončiť! Dámy, odteraz sa od vás očakáva výlučne kaderníctvom upravený účes, fasáda [...]

Spasitelia

18.04.2024

Nad Kriváňom svieti jasná hviezda. Nie ešte neprichádza povestný osamelý spasiteľ. Občania dvojkrížového trojkopčia sa môžu radovať, namiesto jedného prichádza hneď skupina troch. A nie sú to len akýsi traja králi z východu, ba ani zo západu, ale skutoční, naši írečití domáci spasitelia. Na čele príde hrdý, úspešný bagristický ničiteľ nedostavanej [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 07:38

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

rojko

O rojkoch, snívaní, prírode a iných drobnostiach

Štatistiky blogu

Počet článkov: 230
Celková čítanosť: 800965x
Priemerná čítanosť článkov: 3482x

Autor blogu

Kategórie